After school ultra modern pentru copiii din Craiova. Elevii dar si copiii din centrele instituționalizate din oraș învață jucându-se, în timp ce părinții sunt la serviciu sau au orice alte activități

Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială din cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford – CRAF a fost inaugurat astăzi. În cadrul centrului, micuții din Craiova pot practica diferite activități destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. After school-ul include patru săli de curs unde cei mici, dar si cei mari pot învăța în timp ce se distrează.

“Pot învăța folosind mijloace și metode noi de învățare, astfel încât nu vor sta într-o băncuță cum fac la școală timp de patru ore, vor folosi această tablă și vor învăța matematica într-un mod distractiv. Atelierele de limbi străine îi vor învăța să stăpânească altfel limbile dar la fel și acolo metodele sunt mai interactive. pentru că vibe-ul studetilor și modernismul este punctul nostru forte” , a declarat Raluca Stamatescu, reprezentant CRAF.

Dacă elevii craiovenilor plătesc pentru toate aceste servicii, copiii de la centrele instituționalizate pot beneficia gratuit de toate activitățile, primesc şi o masă gratuită şi le este asigurat şi transportul până la sediul CLASS. Centrul vine și îi ajută pe părinţii care merg la serviciu și nu au cu cine să își lase pe copii. Micuții învață tot ceea ce e necesar pentru vârsta lor cu ajutorul unor tehnici ultra moderne.

“Perioada de după școală rămâne o perioadă în care copilul nu are practic în grija cui să rămână. Și atunci dezvoltarea acestui after school, acestei perioade în care cineva să intervină, să preia și să aibă grijă de copil până când își termină părinții serviciul, a devenit o problemă modernă și o problemă de foarte mare importanță”, a declarat Mihail Genoiu, primar Craiova.

Activităţile sunt susținute de studenţi voluntari, sub îndrumarea cadrelor universitare.

Centrul este deschis în fiecare zi, între 12.00-18.00.

Centrul de Resurse și Angajament Ford a fost creat în urmă cu un an, prin parteneriat dintre Primăria Craiova, Fundația Ford și Asociația pentru Educație Sud-Vest Oltenia.

Adauga comentariu