Ale cui “e” toate coincidenţele din Dosarul UNIFARM? Aleluia e!

„Nu am niciun fel de implicare în procedurile de achiziţii, decât prin intervenţiile pe care le-am făcut la nivel diplomatic, prin intervenţia de a aduce materialele necesare în condiţiile unor restricţii impuse de ţările respective. Se pot vedea achiziţiile făcute de ONAC, UNIFARM, oricine poate vedea ce s-a cumpărat, de unde şi cu ce preţ s-a cumpărat. Există o transparenţă. M-aş bucura să există aceeaşi transparenţă şi la nivelul autorităţilor locale, consiliilor judeţene”, declara Ludovic Orban pe 16 aprilie.

Câteva luni mai târziu, procurorii DNA îl puneau sub control judiciar pe directorul Unifarm, Adrian Eugen Ionel, pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ca atare, joi 26 iunie, golănașul politic Ludovic Orban iese public şi, cu tupeu, dă vina pe Victor Ponta și Vlad Voiculescu pentru că Ionel Adrian, șeful Unifarm acuzat de DNA de corupție, a ajuns în funcția din care a fost suspendat.

Cică el nu ar fi putut să îl schimbe pe Ionel Adrian pentru că România se afla în epidemie.

Și, normal, aşa zisul jurnalist din faţa sa nu-l trage de mandolină  să-i zică să cânte la masa proștilor... Că starea de urgență a fost decretată pe 15 martie 2020, iar, el, Sică Orban, a ajuns premier, pentru prima dată, pe 4 octombrie 2019, adică cu 5 luni înainte de CoronaVida Locca.

Părerea mea e că băiatul ăsta de la Unifarm a tras bățul scurt când Sistemul ticăloșit a decis să găsească un țap ispășitor pe care să-l arate mulțimii ca aceasta să nu mai întrebe de cât au furat securisto-politicienii și de alte mânării făcute la adăpostul pandemiei și în numele binelui poporului.

Să mă explic.

Cum am mai zis, când te uiţi pe îmbârligătura de relaţii din dosarul Unifarm, realizezi că suntem pierduţi în sistemul de pile, cunoştinţe şi relaţii ale securisto-politicienilor. În acest dosar e vorba de o achiziţie de materiale de protecţie pentru împiedicarea răspândirii de COVID-19 de la firma BSG Business Select, patronată de Simona Ciulavu, arestată în dosarul privind clanul Sportivilor și condamnată ulterior la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracțional organizat. Care Simona Ciulavu este iubita fostului comisar de poliție Petru Pitcovici, arestat în 2012 și condamnat în 2017 la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul DNA “Băneasa” al omului de afaceri Puiu Popoviciu. În 2016, Pitcovici, COMISAR DE POLIŢIE, a fost arestat și într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT. Ar fi livrat informații dintr-o anchetă de trafic internaţional de droguri și l-ar fi avertizat pe afaceristul Dan Sandu Simion, zis “Dan Chioru”, că era filat.

Între timp au început să iasă la iveală şi alte încârlândâcuri cumetristo-politice-securiste. Această profitabilă afacere cu măști de protecție s-a făcut între o fostă colaboratoare a premierului Ludovic Orban și activiștii politici ai președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Jurnaliștii de la RiseProject au descoperit că firma deținută de femeia “de afaceri” a profitat de pandemie de vreo 300.000 de euro, doar pentru că a mutat o marfă din Turcia în România.

Potrivit Rise Project, societatea BSG Business Select a fost detinuta de un cetatean iranian până în 11 martie 2020, data la care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemia de coronavirus. Culmea coincidenţei, fix în 11 martie 2020, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de... Simona Ciulavu. În 16 martie 2020, ziua în care preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă, BSG Business Select a devenit plătitoare de TVA, iar în 18 martie 2020 a început transportul de măşti şi combinezoane către Unifarm.

Şi acum să vedem de ce numele Simonei Ciulavu se lipeşte – coincidenţa naibii! -, fix de cel al premierului Ludovic Orban? Păi din cauză pe cărarea carierei mele, adesea te-am văzut...

Simona Ciulavu a fost angajată la Primăria Capitalei în perioada in care Adriean Videanu era primar general, iar Ludovic Orban (simplă coincidenţă) viceprimar. A stat la Primăria Capitalei până în 2008, când a plecat la Ministerul Transporturilor, ocupând postul de consilier principal în Directia de monitorizare a achiziţiilor publice. Simplă coincidenţă. Cum tot o coincidenţă este faptul că ministru al Transporturilor era fostul viceprimar al Capitalei... Ludovic Orban, actual premier al Romaniei, cel în timpul caruia (ce coincidenţă!) s-a încheiat contractul investigat astăzi de DNA.

În 2009, Radu Berceanu a dat-o afară pe Simona Ciulavu de la minister, explicând că aceasta fusese adusă în instituţie (dintr-o simplă coincidenţă) de către Ludovic Orban, “în baza relaţiilor apropiate dintre cei doi”.

“Doamna Ciulavu a fost colega, buna prietenă şi apropiata colaboratoare la Primăria Capitalei a domnului ministru Ludovic Orban. Domnul Ministru Ludovic Orban, datorită acestei apropieri strânse şi prietenii de nezdruncinat, a luat-o la Ministerul Transporturilor, anul trecut (2008 – n.a.), în luna mai. Ca să poată s-o ia, pentru că ştia că are o serie de lucruri, i-a acceptat venirea fără cazier sau cu cazier nu ştiu cum, parţial color, pe proprie răspundere”, preciza Radu Berceanu, la acel moment.

Căci, ce tristă coincidenţă: madam Ciulavu fusese anterior arestată în dosarul privind clanul Sportivilor și condamnată ulterior la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracțional organizat.

A fost numai bună de pus la “achiziţii” – tot de la “achiziţii” i se va trage. Dacă nu cumva acceptă băiatul acela de la Unifarm că a tras băţul mic şi că e suspectul de serviciu şi că “puşcăria trece, banii rămân”. Aşa ca între mafioţii care ne conduc de 30 de ani.

Şi, gata!

Adauga comentariu