Alexandru Rafila spulberă panica pe tema radiațiilor de la Cernobîl: "E o speculație"

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, spune că informațiile privind gradul de radiații de la Cernobîl sunt pure speculații.

"Am văzut și eu informațiile din Ucraina. E o creștere locală, din cauza prafului. Dacă ajungem într-o astfel de situație și în România, există instituții care să facă recomandări populației. Deocamdată, părerea mea este că e o speculație", a declarat Alexandru Rafila.

Nu există o înregistrare de creșteri de radiații pe teritoriul României, dă asigurări şi purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, după ce agenția nucleară ucraineană a declarat că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl.

„Potrivit datelor deținute de autoritățile române, respectiv de CNCAN, nu există o înregistrare de creșteri de radiații pe teritoriul României”, spune, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Reacția oficialilor români vin după ce Agenția Nucleară Ucraineană a declarat că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl, conform Sky News.

Adauga comentariu