Alin Burileanu, kinetoterapeutul craiovean care face minuni pentru cei mai faimoși sportivi din țară și din străinătate. Pereții clinicii sale dețin o impresionantă colecție de tricouri semnate de cei mai mari sportivi ai lumii

Alin Burileanu are 36 de ani și este din Craiova. Kinetoterapia nu a fost pentru el prima opțiune. După terminarea liceului a mers la I.S., facultate la care a renunțat după doar o lună. Pentru că pierduse startul la înscrierile pentru Kinetoterapie din cadrul Facultății de Sport, craioveanul a mers la o școală de asistenți medicali, unde a stat 1 an până când s-a înscris la specializarea pe care o dorea.


Pasiunea vine de la tatăl lui, antrenor de lupte.


"Am visat să fiu antrenor de sport, sunt un fel de antrenor medical pentru că până la urmă kinetoterapia este ruptă din sport și adaptată la pacient, de la sportivi de performanță, până la copilul mic sau la persoanele în vârstă", a declarat Alin Burileanu.


După terminarea facultății, pentru Alin a început o perioadă intensă de pregătire personală și informare, pentru realizarea visului său. A călătorit în China, Italia, America, a făcut cursuri și specializări pentru a deveni tot mai bun. S-a apucat să studieze RPG (Reeducare Posturală Globală) în Italia și după patru ani de făcut naveta România - Italia, a devenit profesor internațional de RPG, ținând cursuri în ambele țări.

După șase ani de pregătire intensă, în 2010 Alin Burileanu aducea Prokinetic în Craiova și în România. Timid la început, într-un spațiu mic ce aparținea părinților săi, în cartierul Brazda lui Novac.


"Eram cu un curaj mult mai mare decât acum, și mergând peste tot în lume la fel și fel de cursuri, pentru că rima dată asta a fost, am investit în mine, mi-am dat seama ce îi lipsește României și implicit Craiovei. Mi-am dorit să fac un loc unic în Craiova, care a devenit un loc unic în România. Mai mult de atât eu zic că este un loc unic în Europa. Teama a fost majoră atunci, dar nu aveam ce să pierd mai mult decât banii pe care îi investise, spațiul era de la părinți cărora le plăteam chirie", a declarat Alin Burileanu, manager Prokinetic.


Începutul l-a costat în jur de 20000 de euro și a fost unul foarte greu, pentru că a trebuit să se facă văzut în oraș. A plecat de la 13 ore de muncă zilnică, singur, apoi cu alți trei oameni alături de el, iar astăzi sunt o echipă cu nu mai puțin de 35 de oameni supraspecializați pe ceea ce fac, formați la Prokinetic. Tot în Brazdă își desfășoară activitatea, numai că într-un spațiu mult mai mare, care este mereu.


Alin Burileanu nu a renuțat nici la sediul micuț în care și-a început activitatea, doar că l-a reabilitat și l-a destinat exclusiv celor mici, copiilor care au nevoie de recuperare medicală. Cel de-al doilea sediu, destinat adulților are pereții acoperiți de mulțumirile și recunoștiința celor care le trec pragul.


Vorbim de sute de oameni. De la oameni obișnuiți până la personalități din lumea sportului de pe plan local dar și de peste hotare. Mulțumiți de tratamentul primit din partea echipei de terapeuți, majoritatea sportivilor îi oferă lui Alin, drept cadou, un tricou cu semnătură personalizată. Așa se face că terapeutul a devenit în timp omul care deține tricourile cu semnăturile celor mai mari sportivi din lume și fanioanele celor mai mari echipe. Are tricouri cu semnăturile echipelor locale de fotbal și handbal, semnaturile jucătorilor și antrenorilor echipei naționale de a cărei recuperare medicală se ocupă, Ronaldo și Valentino Rossi, sunt doar doi dintre giganții ale căror autografe atârnă pe pereții sediului Prokinetic din Craiova.


"Îmi trăiesc visul. Poate am fost și sub o stea norocoasă, am ajuns aici dintr-o dorință nebună și un curaj foarte mare. Am foarte multe tricouri, zeci de fanioane, 1000 de poze cu fel și fel de sportivi. Toate pozele sunt afișate pe holurile de la intrare. Un tricou cu o semnătură personalizată pentru tine sau pentru echipa ta este un cadou inestimabil, mai ales când vine de la un sportiv care a luat campionatele mondiale, cum sunt fetele de la scrimă care ne-au adus un tricou cu toate semnăturile echipei pe el. Mai este tricoul lui Elisei, în care ea a ieșit vicecampioană mondială la handbal, sau cel al lui Valentino Rossi, semnat de el", a mai adaugat incantat kinetoterapeutul.


Alin Burileanu își trăiește din plin visul copilăriei și este foarte mulțumit de asta. A ajuns să fie cunoscut pentru ceea ce face în CRaiova, în România și în Europa. Ce îți mai dorește? .. Construirea unui spital de recuperare medicală.

 

 

 

Comentarii

Tudor Constantin

14.03.2019 20:46

Da, de acord, Burileanu un baiat excelent, profesionist si caracter deosebit. Ii doresc succes in cariera asta! Vreau sa mentionez ca exista si la Clubul de Fotbal U Craiova, o echipa de kinetoterapeuti, tineri, foarte pregatiti, profesionisti, dar mai putin cunoscuti publicului. Ei se afla in spatele succeselor echipei, dar isi aduc un suport deosebit. Poate ca ar merita sa-i descoperiti si sa-i mediatizati, caci merita din plin.

Adauga comentariu