Alți doi autori ai atacului violent din cartierul Rovine au ajuns în spatele gratiilor. Cei doi s-au prezentat de bunăvoie în fața instanței, dar au susținut că totul le este înscenat

Acuzații de înscenare vin din partea a doi tineri identificați de polițiști ca participând la agresiunea extrem de violentă din cartierul Rovine. Marian Savu și Alexandru Ionuț Constantin au mers astăzi în fața judecătorilor care îi citaseră pentru a stabili dacă se impune măsura arestării. Înainte de ședință, cei doi au  declarat că sunt nevinovați, iar oamenii legii îi acuză pe nedrept.

“Pe data de 14 ianuarie, seara, am fost să mănânc lângă Milano C House cu niște prieteni de-ai mei. Din restaurant a ieșit Liviu Popovici  cu alte persoane și ne-au înjurat. Un prieten de-al meu i-a răspuns și el. Eu le-am zis să plecăm de acolo, că nu este bine să facem ceva. Liviu era cu un cuțit în mână și ne amenința că ne omoară, dar am plecat fără să se întâmple nimic.”, a povestit pentru Ziarul de Craiova Alexandru Constantin, unul dintre cei cercetați acum că l-au bătut pe Liviu Popovici.

Acesta susține însă că nu a încercat nicio tentativă de intimidare a celui care îl amenințase cu cuțitul și a aflat foarte târziu de agresiunea din Rovine. 

“A doua zi, pe la 12, am fost sunat de unul dintre prietenii mei care au fost cu mine cu o seară înainte la restaurant spunându-mi că el, cu alți prieteni, s-ar fi bătut cu Liviu. Eu atunci mă aflam la domicliu împreună cu soția. Împreuncă cu ea am hotărât să plecăm din oraș până se rezolvă problemele”, a susținut Alexandru Constantin.

În aceeași situație susține că este și prietenul acestuia, Marian Savu. 

“Liviu (n.r. victima agresiunii) ne acuză pe noi, că noi am fost cei care l-am bătut. Că ceilalți nu au fost capabili să facă acest lucru, că noi am facut-o. Nu aș fi nebun să facă lucrurile astea, chiar dacă cu câteva seri înainte ei au încercat să mă prindă să mă bată. Nu ne sustragem, am primit doar citație să ne prezentăm la instanță, după ce, a doua zi după ce s-a întâmplat în Rovine, au făcut percheziții la mine acasă. Eu umblu, eu stau plecat din țară, nu eram acasă.”, a declarat și Marian Savu, cel de-al doilea tânăr pentru care polițiștii demaraseră acțiunea de emitere a unui mandate de arestare în lipsă. 

Chiar dacă aceste versiuni ale poveștii au fost prezentate și în fața judecătorilor, magistrații nu s-au lăsat convinși și le-au emis mandate de arestare pentru 30 de zile.

În acest moment, toți cei patru agresori care au fost implicați în scandalul din Rovine se află în arestul Inspectoratului de Poliție Dolj. 

În dimineața zilei de 15 ianuarie, cei patru au blocat mașina rivalului lor, Liviu Popovici, pe Aleea Nicolae Iorga din cartierul Rovine. Înainte ca cel vizat să poată reacționa, atacatorii s-au pus cu bâtele pe mașină și au fluturat amenințător o sabie. După ce l-au lovit pe Popovici, toți bătăușii s-au făcut nevăzuți, iar polițiștilor le-au luat 24 de ore să pună mâna pe primul dintre ei.

Și al doilea bărbat implicat a fost arestat la două zile după incident, iar pentru cei care au fost astăzi la instanță s-a demarat procedura de emitere a mandatelor de arestare în lipsă.  


Adauga comentariu