Angajații Prefecturii Dolj protestează în birouri din cauza salariilor

Aproximativ 30 de salariați din cei 40 de angajați care lucrează în cadrul Instituției Prefectului Județului Dolj participă, la această oră, la o acțiune de protest, prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului, între orele 10.00-11.00. 

Potrivit președintelui Sindicatului ”Egalitatea”, se solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat.

Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia pefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcţionar public din instituţia prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcţionar public din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate. La fiecare prefectură lucrează aproximativ 42 de persoane, in total 1.800 de angajaţi. Un angajat la prefectură la nivel maxim are salariul lunar de 3.600 lei, adica un angajat cu minim 20 de ani vechime. La consiliile judeţene si serviciile subordonate lucrează in jur de 2.000 de persoane la fiecare consiliu şi au un venit de 6.000 lei lunar la nivel maxim. La serviciile deconcentrate salariile sunt în jur de 5.000 lei lunar”, a declarat Cosmin Enescu, preşedintele Sindicatului ”Egalitatea”.

Protestul are loc concomitent în cele 42 de prefecturi din țară.

Foto: arhivă

Adauga comentariu