Angajații Secției Motoare ai fabricii Ford Craiova, trimiși în șomaj tehnic pentru o zi

Producția în Secția de Motoare a uzinei Ford de la Craiova va fi suspendată, vineri, 9 octombrie, conform purtătorului de cuvânt al companiei, Ana-Maria Timiș. Vestea circula de câteva zile printre angajații fabricii, însă se vorbea de două săptămâni de șomaj tehnic, informație infirmată de reprezentanții Ford. Motivul pentru care o parte a muncitorilor vor fi trimiși în șomaj tehnic ar fi ajustarea producției.

Vineri este planificata o zi fara productie in Sectia de Motoare. Astfel, o parte din angajatii de aici se vor afla, intr-adevar, in somaj tehnic. Dupa cum v-am spus si cu alte ocazii, volumele de productie si forta de munca se ajusteaza la cererea de piata. Ca atare, aceasta situatie este generata de cererea de vehicule la nivel mondial, in contextul in care motoarele de la Craiova sunt produse pentru vehicule Ford ce se asambleaza in diverse uzine la nivel global”, a precizat Ana-Maria Timiș.

În altă ordine de idei, sunt 17 cazuri confirmate de COVID-19 la uzina din Craiova, conform aceleiași surse, acestea fiind raspandite in diverse zone din cadrul uzinei, angajatii respectivi lucrand in schimburi diferite.

Toti acesti angajati respecta cu strictete recomandarile si instructiunile autoritatilor si institutiilor locale de sanatate, conform prevederilor legale in vigoare. Continuam sa respectam pe deplin toate protocoalele Ford pentru a preveni si a limita raspandirea coronavirusului si continuam sa lucram indeaproape cu Directia de Sanatate Publica Dolj. Programul si volumele de productie de la Ford Craiova nu sunt afectate de aparitia acestor cazuri" a declarat Ana-maria Timiș pe acest subiect.

Adauga comentariu