Anișoara Stănculescu (PMP Dolj) le cere păcătoșilor din Guvern să nu organizeze alegeri locale parțiale în Sfânta zi de Rusalii

Creștinii ortodocși doljeni le-ar fi cerut celor de la PMP Dolj să le atragă atenția guvernanților că organizarea alegerilor locale parțiale în localitățile care au rămas fără primari coincid cu Sărbătoarea Rusaliilor. Practic, susține președintele Mișcării Populare de la Dolj, Anișoara Stănculescu, ”ar fi un mare păcat să suprapunem peste celebrarea momentului, care a întemeiat practic Biserica Creștină, organizarea de alegeri în localitățile unde, din diferite motive, funcțiile de primari sunt vacante”.

Astfel că, într-un comunicat remis astăzi presei, Stănculescu anunță că PMP Dolj cere Guvernului să nu pună alegerile în ziua de Rusalii.

”Dacă cei de la putere țin cu adevărat la tradițiile creștine, atunci ar trebui să găsească o altă dată pentru alegerile locale parțiale decât cea de 20 iunie, atunci când sarbatorim Sfânta  zi de Rusalii. Ziua de 20 iunie 2021 este o dată importantă în calendarul creștin ortodox din acest an. Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, iubită și respectată de credincioșii ortodocși  și aici în Dolj. E ziua care cinstește, ca semn al dreptei credințe, împlinirea a 50 de zile de la Înălțarea Domnului nostru Isus Hristos, moment în care Sfântul Apostol Pavel a vorbit în fața mulțimii din Ierusalim, convertind câteva mii dintre aceștia la creștinism”, explică șefa PMP Dolj.

Propunerea Autorității Electorale Permanente ca aceste alegeri locale parțiale să fie organizate în ziua de 20 iunie 2021 se cere respinsă, mai arată Anișoara Stănculescu, aceasta fiind voința credincioșilor: ”Prin acest apel exprimăm vointa creștinilor ortodocsi doljeni care ne-au cerut să atragem atenția asupra acestei suprapuneri nedorite de evenimente. PMP rămane un partid atașat valorilor și tradițiilor naționale, creștine și își va face auzită întotdeauna vocea în apărarea identității noastre ca neam. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se arată în încheierea comunicatului de presă al PMP Dolj.

Adauga comentariu