Ansamblul rezidențial din oraș care ar fi avut avize false pentru a putea fi construit. Polițiștii au intrat pe fir și au ajuns la inspectorii Direcției de Sănătate Publică Dolj

Descinderile din această dimineață de la sediul DSP Dolj au legătură cu emiterea unei autorizații de construire în baza unui aviz de la o instituție despre care există indicii că ar fi fals. Concret, anchetatorii au acționat în baza unor plângeri venite din partea a doi craioveni care au reclamat faptul că autorizația de construire a clădirii de pe strada Împăratul Traian, numărul 59, ar fi fost obținută cu documentație falsă. Astfel, polițiștii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor care au preluat dosarul au ajuns la concluzia că avizul fals ar fi chiar cel obținut de la Direcția de Sănătate Publică.

Povestea imobilului de pe strada Împăratul Traian a început în 2009, atunci când s-a emis certificatul de urbanism de către Primăria Craiova pentru demararea procedurilor de autorizare. La vremea respectivă, Planul Urbanistic General indica un regim de înălțime pentru construcții de parter+2 etaje, dar prin certificatul de urbanism se aprobă construirea unei clădiri cu regim de înălțime parter+4 etaje, invocându-se un plan urbanistic zonal aprobat printr-o hotărâre de consiliu în anul 2008. 


Practic, la vremea respectivă, Consiliul Local a considerat că nu este o problemă dacă se construiește un bloc de patru etaje lângă casele ce nu depășesc regimul de parter+două etaje. Mai mult decât atât, casa de pe proprietatea vecină, nu are etaj.

Pe strada Împăratul Traian la numărul 65, se află o locuință doar cu parter. Lângă ea se ridică blocul cu patru etaje al dezvoltatorului imobiliar

Chiar dacă aprobă certificatul de urbanism , serviciul de Urbanism solicită mai multe avize, printre care și cel de la Direcția de Sănătate Publică. 

În 2017, dezvoltatorul imobiliar obține autorizația de construire, în baza certificatului de urbanism și a avizelor cerute de acest document. În același an, doi craioveni depun o sesizare prin care reclamă tocmai faptul că autorizația de construire ar fi fost obținută cu documente false. Ancheta demarată de polițiști i-a condus către suspiciunile că avizul DSP a fost emis în fals.

“Au fost mai multe neconcordanțe în răspunsurile oficiale pe care reprezentanții Direcției de Sănătate Publică le-au făcut la solicitările anchetatorilor de punere la dispoziție a documentației în baza căreia s-a emis avizul”, a declarat Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Se pare că, reprezentanții DSP ar fi răspuns că nu mai găsesc documentația depusă de dezvoltatorul imobiliar în 2017, apoi au trimis oamenilor legii un aviz ce ar fi fost emis în 2009. Pentru că aceste nereguli au ridicat suspiciuni asupra unui posibil fals, polițiștii de la Investigarea Fraudelor, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au mers în această dimineață la sediul DSP. 

“Cercetările se fac pentru infracțiunile de abuz în serviciu, fals, uz de fals și constituirea unui grup infracțional organizat”, a declarat procurorul Magda Bădescu.

De toate aceste infracțiuni sunt  suspectați angajați ai Direcției, dar anchetatorii nu au transmis despre câte persoane este vorba.

În timp ce polițiștii și procurorii fac verificări, blocul de pe strada Împăratul Traian este aproape finalizat. Pe șantier erau și în această dimineață muncitori care lucrau la finisaje, chiar dacă reprezentanții Primăriei Craiova au transmis că dezvoltatorul imobiliar se află în curs de reautorizare a construcției. Anul trecut, verificările compartimentului responsabil de Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale au verificat clădirea și au stabilit că nu s-a respectat proiectul autorizat. Autoritățile locale au amendat constructorul cu 50.000 de lei și i-au impus intrarea în legalitate. 

Dezvoltatorul imobiliar a depus la sfârșitul anului trecut o nouă cerere pentru emiterea unui certificat de urbanism. În actul emis de Primăria Craiova se menționează că se impune intrarea în legalitate și se solicita noi avize, inclusiv de la Direcția de Sănătate Publică Dolj. 

 

Comentarii

CONSTANTINl

16.03.2019 19:11

stau si privesc de ani de zile cum un cetatean ,parca TITI am inteles de la vecinii mei nea distru spatiul verde din spatele blocului ,sia facu strada prin terenul de sport al liceului cfr sa aiba iesire in strada brazda lui novac ,aleea lui de nici un metru prin spatele policlinicii AMARADIA nui permite accesul la conacul construit,,,oare e posibi sa dobori gardul de caramida  de peste 100 ani,care e gata de prabusire ca i sa rupt rezistenta de zidarie sa scoti pamintul sa distrugi un gard de sirma sanatoasa ce apara sa nu zboare mingile la vecini sa pui tu niste plasa subtire de aspect,al cui este terenul ala de sport scoala aia nu are directori administrato consiliu de administratie ,scoala nu apartine de patrimoniul primariei ce zic responsabilii de acolo primarul ,poate oricine sa distruga baze sportive sa faca alei spre proprietatii,veniti sa vedeti terenul de sport gardu care intro zi va cadea,si cum titi prospera ,cine este oare,,sint cfrist de peste 6o aniam lucrat in cfr dar nu as fi crezut,,va asteptam in vizita,,oare exista avize aprobari autorizari elevii mai fac sport

Adauga comentariu