Antonie Solomon convins că o va învinge pe Olguța Vasilescu: "Nu va candida la Primărie pentru că știe că va pierde". Cine conduce cu adevărat orașul, în opinia fostului primar, într-un interviu în exclusivitate

Ziarul de Craiova vă prezintă în exclusivitate un interviu cu Antonie Solomon. Fostul primar a răspuns câtorva întrebări sensibile legate de negocierile pe care le poartă cu partidele politice înaintea alegerilor locale, despre șansele pe care le are pentru preluarea Primăriei Craiova și despre cine conduce în acest moment cea mai important instituție din Craiova.

Reporter: Cu ce partid mergeți în lupta pentru Primăria Craiova? 

Antonie Solomon: Aș dori să mă duc cu un partid care câștigă alegerile, cu cel care mă poate ajuta să câștig alegerile pentru că îmi doresc să fiu din nou primarul Craiovei.

R: Cu ce partide ați avut discuții?

Antonie Solomon: Am avut discuții cu toată lumea, mai puțin cu PSD. În rest cu toate, inclusiv cu ecologiștii.

R: Vă curtează ei?

Antonie Solomon: Eu sunt construit prost. Sunt atât de orgolios, nu pot eu să mă duc să bat la ușă la unu chiar dacă ușa e deschisă. Am fost contactat, să zicem așa.

R: Din partea cărui partid nu ați candida niciodată?

Antonie Solomon: Din partea unuia care nu câștigă alegerile.M-am săturat de partide pe care să le ridic eu și ei după aia să se bucure de Consiliul Local, unii au ajuns și primari cu efortul lui Solomon. Nu m-aș mai duce la un partid care știu că e pierzător.

R: Veți aduce oameni noi în cazul în care veți câștiga Primăria Craiova?

Antonie Solomon: Eu nu sunt omul care să dau afară. Cine își face treaba nu am nimic cu el.

R: Cum vedeți lupta pentru Primărie? Cu un PNL și cu Ludivic Orban care zice că nu vrea oameni în partid care să fi avut probleme penale?

Antonie Solomon: Păi și el a avut. Eu am fost executat de o persoană la îndemnul altora. Am fost executat politic. Asta e important. Dacă în țara asta găsesc un om cinstit, mă lupt să îl fac sfânt, să îl canonizez.

R: Credeți că va permite Orban candidatura dumneavoastră în aceste condiții, în condițiile existenței deja a unei condamnări?

 Antonie Solomon: Nu știu dacă o să fiu la PNL, nu știu ce vor ei, dacă vor să ia Primăria. Eu în 2008 am scos un scor de peste 50% la Consiliul Local, am scos patru parlamentari, doi senatori și doi deputați. Ei în toată istoria lor post decembristă nu au scos mai mult de patru consilieri în Primărie, eu am scos 15. Solomon nu altcineva.

R: Cum vă vedeți într-o luptă directă cu Lia Olguța Vasilescu?

Antonie Solomon: Abia aștept! În 2012 am făcut o mare greșeală, uriașă, practic am fost singur împotriva unui partid, nu impotriva Liei Olguța Vasilescu. M-am luptat cu PSD singur și fără să fac o campanie. Nici acum nu mă lupt cu ea(n.r. Olguta Vasilescu), tot cu partidul mă lupt. 

R: Vă vedeți cu șanse în fața ei(Lia Olguta Vasilescu)?

Antonie Solomon: Eu vă spun că nu vine pentru că știe că pierde. Nu mai poți să păcălești lumea. Ea re alte gânduri, zice că vine ca să îi țină pe cei de la partid în mână, să nu o ia la fugă oamenii de partid. Dacă vine, o aștept, știe că sunt un tip elegant căruia îi plac femeile frumoase. Dar, dacă e rea, înseamnă că nu mai e frumoasă.

R: De ce credeți că vă vor vota craiovenii pe dumneavoastră?

Antonie Solomon: Pentru că opt ani nu i-am trădat. Mi-am mințit nevasta, familia, dar în niciun caz Craiova.

R: Ce părere aveți de actualul primar, Mihail Genoiu?

Antonie Solomon: Nu știu ce a făcut el. Am înțeles că stă pe acolo, dar ce face, nu știu. Eu am auzit că Primăria este condusă de unul dintre viceprimari și de administratorul public. Așa vorbește lumea, că nu se face nimic fără știrea lor. Nu semnează nimic. I-am lăsat cu 100 de milioane fonduri europene. Bani în cont. În 2009 semnasem contractul cu ministrul de la acea dată. Au pierdut 40 de milioane din ei. De ce? Pentru că nu le-au terminat la timp. Parcul Romanescu și parcul acvatic din Lunca Jiului. Nu se poate așa ceva. Mi-e groază când mă gândesc la gradul de îndatorare al Craiovei, la câte împrumuturi au făcut, ce posibilități aveau în acești șase ani să acceseze fonduri europene să achiziționeze tramvaie, autobuze, să continue pasajul de la Universitate peste Bulevardul Carol, până aproape de piață, să strămute groapa ecologică și o nebunie a mea cu amenajarea Luncii Jiului. Există bani care puteau fi accesați ca măcar de la Breasta și până la Podari să fie așa cum s-a încercat la Cluj și la Oradea. Cu pontoane, cu bărcuțe, cu plimbări, cu restaurante.

R: Credeți că veți fi judecat pentru faptul că ați ieșit pe scenă tinându-vă de mână cu Lia Olguța Vasilescu, iar apoi veți candida împotriva ei?

Antonie Solomon: Nu regret nimic, dar am dezamagit pe mulți atunci. Eu am făcut multe prostii în viața mea. 

R: Ce planuri aveti pentru Craiova dacă veți câștiga fotoliul de primar?

Antonie Solomon: Nu vă spun eu ce am de gând, fiindcă ei nu au avut niciodată o idee în campanie. Lasă-i să se chinuie, nu vreau să le dau eu idei. La ei ideea este ca o femeie, dar, dacă nu îți iese, nu trebuie să o părăsești..Craiova!

 

Comentarii

Deliuta

12.10.2018 16:36

Dezinformare !!! Olguta nu a facut niciun credit ,ea a platit autobuzele comandate chiar de Solomon ,venite pe platforma ! Water parcul este un esec ,este mereu gol ! A desfintat Targul Romanesti care aducea venituri la un sfert din Craiova si din Judet si a facut Centrul Multifunctional care este gol si nu produce nimic ! Spuneti doar minciuni sfruntate !

Sankis

12.10.2018 17:23

Daca ne uitam la realizarile facute de o doamna fata ee cele facute de un domn,inclin sa cred ca tot o femeie trebuie sa ne conduca si aceasta tara și nu mai avem mult...stiu si cunosc si sondajele care au fost facute care imi dau dreptate.Vad ca si reportajul este un fake pt putina audienta.

Adauga comentariu