Apa meteorică nu o să mai fie plătită de craioveni. Cine își asumă meritele

Începutul de an vine cu o veste bună pentru locuitorii Craiovei. Autoritățile locale au anunțat că vor elimina obligativitatea plății apei meteorice după ce proiectul de modificare a deciziei de facturare urmează să fie votat mâine într-o ședință extraordinară a Consiliului Local. 

“Se aprobă mandatarea reprezentantului Consiliului Local al Municipiului Craiova, dl. Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova, să susţină şi să voteze în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Oltenia”, ordinea de zi cu privire la aprobarea modificării art.216 alin.4 din Regulamentul serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, asigurate de operatorul regional S.C. Compania de Apă „Oltenia” S.A., care va avea următorul conținut: „Pentru utilizatorii casnici-persoane fizice și asociații de proprietari/locatari, precum și pentru suprafețele utilizate în scop productiv-comercial cu specific agricol, nu se facturează apa meteorică”.”, se arată în proiectul ce urmează să fie dezbătut mâine. 

Decizie vine după ce, la sfârșitul anului trecut, s-a emis o ordonanță de urgență care a abrogat articolul din lege care impunea facturarea apei meteorice. 

“În conformitate cu prevederile art. 82 din Ordonanţa de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, aliniatele (23) şi (24) ale articolului 31 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, republicată cu moficările şi completările ulterioare, se abrogă.”

Întregul merit pentru această situație și-l asumă Lia Olguța Vasilescu. Aceasta se laudă pe pagina sa de socializare că a cerut Guvernului modificarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006.

“Prin OUG 114/2018 au fost abrogate mai multe articole din Legea 241/2006 care fusese modificata, la rândul ei, printr-o inițiativa a unor parlamentari PNL și obliga Companiile de Apa sa factureze apa meteorica. Acum, administrațiile locale pot opta dacă se mai facturează sau nu la cetățeni. Apa meteorica a fost scoasă din facturile craiovenilor, in 2014, când eram primar. Conform Legii adoptate la propunerea PNL, ea ar fi trebuit reintrodusă, obligatoriu, de toate companiile de apa din România. Împreuna cu primarul Craiovei, Mihai Genoiu, am propus Guvernului României un text de modificare a acestei legi printr-o ordonanța de urgentă care s-a adoptat in ultima ședința de Guvern de anul trecut. Așadar, consiliile locale au acum posibilitatea de a scoate din facturile cetățenilor apa meteorica, iar Craiova a anunțat deja ca o va face, pregătind, in acest sens, o HCL. Ma bucur ca am putut contribui la o măsura care ajuta cetățenii romani! Reamintesc ca și TVA la apa, pentru servicii de canalizare, irigații etc a coborât la 9 la suta, tot ca urmare a unei inițiative a PSD.”, a scris fostul ministru al Muncii pe Facebook. 

Sursa foto: opiniadebuzau.ro


Adauga comentariu