Are doar 10 ani, dar e ”plină” de medalii! Fetiţa unui craiovean stabilit în Spania are centura albastră şi zeci de medalii şi premii obţinute la arte marţiale. Pasiunea o îndeamnă pe Xinia să-și petreacă majoritatea timpului în sala de sport

Xinia Mariela Bivolan şi-a descoperit pasiunea pentru arte marţiale din întâmplare. Fetiţa  trăieşte în Gran Canaria, în Spania, alături de părinţii săi. S-a născut în septembrie 2009 în Palmas de Gran Canaria. Tatăl Xiniei este din Craiova. Nicu Bivolan a plecat din ţară în 2005 şi de atunci se întoarce acasă doar în vacanţă. Mama Xiniei şi soţia Lui Nicu este din Braşov. Niciunul dintre ei nu se gândeşte să se mai întoarcă în ţară.

În Spania muncesc amândoi şi tot peste hotare fetiţa lor face performanţă.

Xinia practică arte marţiale încă de la vârsta de 3 ani, ajungând acum la aproape 10 ani să deţină deja centura albastră. Xinia ştie ce vrea şi pentru asta depune eforturi enorme. Se antrenează în fiecare zi, iar când se pregăteşte pentru campionate, vina în sala de sport chiar şi sâmbăta.

Fetiţa activează la un club din  Gran Canaria şi are un antrenor personal care o ajută şi o sfătuieşte pentru a fi cea mai bună.

„Este un copil minunat, un exemplu de copil. Este cuminte şi îî place foarte mult să meargă în sală la antrenamente. E pasiunea ei, noi ca părinţi nu putem decât să o sprijinim. Munceşte mult şi se bucură de fiecare rezultat.” , a declarat Nicu Bivolan, tatăl Xiniei.

Zecile de medalii sunt aşezate în casă la loc de cinste şi de fiecare dată, cu fiecare competiţie Xinia mai îmbogăţeşte colecţia cu câte un trofeu. Numai în ultimii doi ani micuţa a participat la opt competiţii sportive de unde nu a plecat fără medalii, nu mai putin de 5 medalii de argint, una de aur si doua de bronz.

 

Adauga comentariu