ARESTĂRILE SRI, ÎN 4 MINUTE Actualului Director Adjunct al SRI, generalului de brigadă, Adrian Ciocîrlan, i-au fost raportate în doar 4 minute şi fără nicio bază legală, arestările politicienilor de către conducerea DNA

O serie de documente din sistemul intern al DNA probează, în mod direct, faptul că şefii DNA au raportat cu bună ştiinţă și fără nicio bază legală, în doar 4 minute, cererile de arestare ale politicienilor din dosarul ANRP, respectiv pe cele ale deputaţilor Ioan Oltean (PDL/PNL) şi Cătălin Teodorescu (PDL/PNL), actualului director adjunct al SRI, generalul de brigadă, Adrian Ciocîrlan, pe atunci şef al Direcţiei Generale Apărarea Constituţiei a SRI, comandant al UM 0127 a SRI, conform sorinamatei.ro

Deşi nicio bază legală nu dă dreptul şi nici nu obliga conducerea DNA să raporteze arestările actualului director adjunct al SRI, generalul de brigadă, Adrian Ciocîrlan, procurorul şef adjunct de atunci al DNA, Marius Iacob, a redirecţionat în data de 27 noiembrie 2015, în numai 4 minute, cu ştiinţa celuilalt procuror şef adjunct, Călin Nistor, de la Dana Belciug, procurorul de caz, către Adrian Ciocîrlan, şeful Direcţiei Generale Apărarea Constituţiei a SRI/UM 0127 a SRI, referatele de încuviinţare a arestării preventive pentru cei doi deputaţi pregătite în aceeaşi zi pentru sesizarea Procurorul General al României de atunci, Tiberiu Niţu, care urma să le trimită, la rândul lui, preşedintelui Camerei Deputaţilor de la acea vreme, Valeriu Zgonea.

Dacă Adrian Ciocîrlan a fost ulterior ridicat în grad ca general de brigadă cu o stea şi avansat, după 9 luni, începând cu 1 august 2016, în funcţia de director adjunct al SRI pe care o ocupă şi în prezent, dosarul în baza căruia s-au solicitat arestările preventive pe numele celor deputaţi a fost restituit definitiv DNA de către judecătorii Curţii Supreme de Justiţie, în martie 2017, pentru că descrierea procurorilor privind comiterea faptelor a fost ilogică şi contradictorie.

După cum precizează sursa citată, o serie de mesaje de tip email din sistemul intern al DNA (foto sus) arată şi probează că şefii DNA raportau în doar 4 minute şi fără nicio bază legală, cererile de arestare ale politicienilor, actualului director adjunct al SRI, generalul de brigadă, Adrian Ciocîrlan. O asemenea situaţie este întâlnită în dosarele ANRP în care au fost inculpaţi şi s-a solicitat Camerei Deputaţilor avizul pentru arestarea deputaţilor Ioan Oltean (PDL/PNL) şi Cătălin Teodorescu (PDL/PNL). 

Documentele arată că pe data de 27 noiembrie 2015, la ora 14.56, procurorul de caz al Secţiei I a DNA, Dana Belciug, trimite pe emailul intern al DNA, către coordonatorul de atunci al secţiei I DNA, procurorul şef adjunct, Marius Iacob, referatele de încuviinţare a arestării preventive pentru cei doi deputaţi: Ioan Oltean (PDL/PNL) şi Cătălin Teodorescu (PDL/PNL). Referatele de încuviinţare a arestărilor preventive urmau să ajungă, potrivit legii, la Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, care urma să le trimită, la rândul lui, preşedintelui Camerei Deputaţilor de la acea vreme, Valeriu Zgonea, pentru sesizarea legală a Camerei Parlamentului din care făceau parte cei doi deputaţi cu solicitările DNA. 

Însă aceleaşi documente arată că la doar 4 minute de la trimiterea de către procuror şefului său a cererilor de arestare, Marius Iacob, procurorul şef adjunct al DNA de atunci, redirecţionează tot pe mail cele două documente. Astfel, la ora 15.00, Marius Iacob trimite cererile de arestare pentru deputaţii Ioan Oltean (PDL/PNL) şi Cătălin Teodorescu (PDL/PNL) către Nistor Călin, actualul şef al DNA, pe atunci, procuror şef adjunct al DNA, coordonator al Secţiei a II-a a DNA şi ataşează redirecţionării documentelor în sistemul intern DNA şi adresa de mail a actualului director adjunct al SRI, generalul de brigadă, Adrian Ciocîrlan, pe atunci, şef al Direcţiei Generale Apărarea Constituţiei a SRI, respectiv comandant al UM 0127 a SRI. Neavând adresă de mail pe @pna.ro, ci doar pe @sri.ro, adresa de email a lui Adrian Ciocîrlan a rămas distinctă în sistemul intern al DNA.

Aşa se face că, tot pe 27 noiembrie 2015, la ora 15.00, cererile de arestare a celor doi deputaţi, cu referatele aferente de încuviinţare a arestării preventive, fuseseră deja comunicate, raportate şi ajungeau pe emailul şi pe masa actualului director adjunct al SRI, Adrian Ciocîrlan, de către procurorul şef adjunct DNA, Marius Iacob, cu ştiinţa celuilalt procuror şef adjunct, Nistor Călin, fără niciun fel de bază şi nici obligaţie legală.

Contactat astăzi, generalul de brigadă, Adrian Ciocîrlan, actual director adjunct al SRI, a spus că nu dă niciun fel de declaraţii referitoare la relaţia sa cu DNA, că întrebările pot fi adresate Biroului de Presă al SRI, şi a închis apoi telefonul. Contactat astăzi, Marius Iacob, fost procuror şef adjunct al DNA, nu a dorit să răspundă la telefon. 

Contactaţi astăzi, cei doi deputaţi – Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu- spun că nu ştiu dacă cererile lor de arestare au fost trimise la SRI, nu au niciun fel de informaţii despre acest lucru, nu ştiu dacă în dosarul lor, restituit definitiv de judecători, DNA a lucrat cu SRI pentru că nu au apărut până în prezent probe în acest sens, însă Ioan Oltean nu exclude această posibilitate având în vedere că în 2015 DNA colabora intens cu SRI.

Adrian Ciocîrlan, şeful Direcţiei Generale Apărarea Constituţiei din SRI, gradat şi avansat în anul următor de Klaus Iohannis, la propunerea lui Eduard Hellvig, general de brigadă cu o stea şi director adjunct al SRI

Adrian Ciocîrlan (45 de ani), absolvent în 1996 al Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, fără studii juridice, a ocupat până în 2010 diverse funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale Contraspionaj din SRI. În perioada 2010-2013, Adrian Ciocîrlan a fost şeful SRI Bucureşti ( Direcţiei de Informaţii a Municipiului Bucureşti). În perioada 2013-2016, acelaşi Adrian Ciocîrlan a condus Direcţia Generală Apărarea Constituţiei din SRI, UM 0127 SRI. În 2015, pe mandatul actualului director SRI, Eduard Raul Hellvig, şi actualului preşedinte, Klaus Iohannis, lui Adrian Ciocîrlan i s-a acordat gradul de general de brigadă cu o stea. Pe 22 iulie 2016, preşedintele Klaus Iohannis, tot la propunerea directorului SRI, Eduard Raul Hellvig, l-a avansat pe Adrian Ciocîrlan în structura de comandă a SRI, propulsându-l pe acesta la şefia SRI prin semnarea decretului de numire în funcţia de Adjunct al Directorului SRI a generalului de brigadă cu o stea- Adrian Ciocîrlan, începând cu data de 1 august 2016.

Arestarea lui Ioan Oltean, trimisă în 4 minute lui Adrian Ciocîrlan la SRI, dar pregătită cu 1 an şi 5 zile înainte să fie cerută Camerei Deputaţilor

Citește continuarea aici.

 

sursa info/foto: sorinamatei.ro

Adauga comentariu