Arhitectul Bogdan Tiparu și prof. univ. dr. Ilie Dumitru, propuși în componența Comisiei de Sistematizare a Circulației Craiova

Președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Dolj, Bogdan Tiparu, și decanul Facultății de Mecanică, prof. univ. dr. Ilie Dumitru, de la Departamentul de Autovehicule, Transporturi și Inginerie Industrială, specialist în domenii precum traficul rutier și siguranța circulației, sunt propuși să devină membri în Comisia de Sistematizare a Circulației Rutiere și Municipale din Craiova. Consilierii locali de dreapta au cerut în ședința Consiliului Local din decembrie 2020 mai multă implicare în ”cea mai importantă comisie”. Aleșii au explicat că e necesar să se regăsească mai mulți membri și propuneau ca printre ei să se numere și consiieri locali, dar și reprezentanți din rândul arhitecților, ai taximetriștilor, ai Universității din Craiova etc., categorii interesate direct de aspecte care privesc circulația în oraș.

Arh. Bogdan Tiparu (sursa foto Cuvântul Libertății)

Consilierii de dreapta au precizat că primesc foarte multe solicitări de la cetățeni cu privire la probleme pe care le întâmpină în oraș, fie că este vorba de indicatoare care nu mai pot fi observate din cauza vegetației, a lipsei unor oglinzi care să ajute conducătorii auto să observe mai bine traficul, fie situații semnalate de pietoni, precum treceri amplasate în locuri nepotrivite sau chiar lipsa lor și nu numai. Pe de altă parte, consilierul PNL Marian Vasile a vorbit despre problema panourilor publicitare iluminate electric care deranjează traficul, altele care acoperă monumentele istorice sau unele indicatoare rutiere, îngreunând circulația.

Prof. univ. dr. Ilie Dumitru (sursa foto mecanica.ucv.ro)

Proiectul de hotărâre privind modificarea componenţei actuale a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale (aprobată prin HCL nr. 374/2020) urmează să fie supus votului consilierilor municipali în ședința din 25 martie a.c. ”Ținând cont de necesitatea reglementării traficului rutier și pietonal în condițiile creșterii intensității traficului în municipiul Craiova și având în vedere îmbunătățirea calității deciziei referitoare la reglementările circulației auto și pietonale, inclusiv din punct de vedere al fluidizării circulației care să conducă la descongestionarea traficului și al influenței implicațiilor unor dezvoltări imobiliare și construcții asupra traficului, se impune modificarea componenţei comisiei, prin cooptarea mai multor persoane desemnate de instituţii a căror activitate au rol determinant în dezvoltarea municipiului şi pot ajuta în luarea unor hotărâri cu privire la reglementările instituite. În urma solicitărilor transmise, prin adresa nr. 8822/2021 Universitatea din Craiova a desemnat pe domnul prof. univ. dr. Ilie Dumitru pentru a face parte din Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale. De asemenea, prin adresa nr. 18635/2021, Ordinul Arhitecţilor din RomâniaFiliala Dolj îl desemnează pe domnul arhitect Tiparu Bogdan, ca membru al acestei comisii”, se arată în raportul Primăriei Craiova. 

După promulgarea hotărârii, Comisia va arăta atfel:

Preşedinte: Lia – Olguţa Vasilescu- Primar al Municipiului Craiova.

Vicepreşedinte:Aurelia Filip – Viceprimar al Municipiului Craiova.

Membri: Gae Sorin Constantin – reprezentant Biroul Rutier Craiova

Octavian Mateescu – Director Poliţia Locală Craiova

Mocioacă Daniel – Şef Serviciu Circulaţie - Poliţia Locală Craiova

Delia Ciucă – Director Executiv, Direcţia Servicii Publice

Glăvan Alin – Director Executiv Adjunct, Direcţia Servicii Publice

Claudiu Iancu – Şef Serviciu Administrare şi Monitorizare Transport Public Local şi Siguranţa Circulaţiei

Marian Ghencioiu - Şef Serviciu Administrare Întreţinere Drumuri

Claudiu Dobre – Șef Birou Dispecerat, Siguranța Circulatiei, R.A.T. SRL

Iulian Măgureanu – ing. R.A.A.D.P.F.L.Craiova

Dan Niţă – insp. Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului

Ilie Dumitru – prof. univ. dr., reprezentant Universitatea din Craiova

Tiparu Bogdan – arhitect, reprezentant al Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Dolj

Pârvănescu Nicoleta – reprezentantul Registrului Urbaniştilor din România Filiala Dolj

Secretar:Vladu Dorel - Serviciul Administrare şi Monitorizare Transport Public Local şi Siguranţa Circulaţiei 

Adauga comentariu