Atletismul moare încet dar sigur în Craiova. Micii și marii campioni se antrenează printre cărucioare, tinere cu tocuri iar mulți dintre pasionații de acest sport renunță din teama de a nu se accidenta

În Craiova exista o singura pista special amenajata și construita pentru iubitorii de mișcare în aer liber, pasionați de alergare si în special pentru cei care fac atletism la nivel de începător sau de performanta. 

Pista se afla în Gradina Botanica si deși nu este una foarte mare, devine neîncăpătoare când bătrânii care aleg sa se plimbe, când părinții se perinda cu cărucioarele, sau tinerele pe tocuri includ pista de alergare în traseul lor de plimbare. 

Micii și marii alteti din Craiova spun ca au mari probleme în a se antrena când oamenii ies la plimbare fără sa le pese de activitatea lor.

Mulți dintre cei mici, care se afla la început de drum și care se antrenează pe pista din Botanica din lipsa unor alternative, renunta după câteva ședințe. Părinții nu le mai dau voie de teama ca se vor accidenta în aglomerația creata pe pista. 

"Craiova a fost un izvor al atleților de performanta și vorbim de campioni medaliați la întreceri balcanice, nu mai vorbim de naționale. Acești campioni sunt pe cale de dispariție. Sunt tot mai putini tineri pasionați de acest sport care încearcă sa razbeasca și se antrenează în locuri publice cum este pista din Botanica. Nimeni nu mai respecta acest sport, nu ne putem antrena făcând jaloane printre trecători. Este foarte incomod și nu știu dacă cineva poate schimba situația,din păcate pentru acest sport", a declarat unul dintre atleții craioveni. 

În Gradina Botanica patrulează frecvent angajați de la Politia Locala, însă nu am reușit sa aflam pana în acest moment dacă în atribuțiile acestora întra și supravegherea pistei de alergare. 

Conducerea instituției spune ca analizează informațiile și va comunica un răspuns. 

 

 

Adauga comentariu