Atmosferă de sărbătoare în Bănie, de Ziua Națională a României. Oltenii petrec cu zaibăr și bucate alese la restaurantele din oraș

Atmosferă magică în capitala Băniei odată cu Ziua Națională a României. Pe lângă parada militară sau concertele ce vor urma duminică în centrul Craiovei, oltenii au început să-și facă rezervări la restaurantele cunoscute din oraș. La rândul lor, managerii de restaurante au pregătit oferte, dar și concerte. Meniurile, dar și muzica sunt tradiționale.

La unul dintre cele mai bine cotate restaurante din centrul orașului ofertele sunt puse la dispoziție cu o săptămână înainte. Weekendul se anunță românesc. Bucate alese tradiționale și muzică live îî așteaptă pe craiovenii care și-au făcut rezervarea din timp, în noaptea de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, dar și de Ziua Națională a României. 

”Pentru 1 decembrie avem un meniu special românesc. În seara de 30 noiembrie vom avea muzică live, tradițională, iar de 1 decembrie meniu tradițional românesc. Meniu dispune de o gamă largă de produse. De la un platou rece tradițional care costă 65 de lei, până la ciolan de porc sau iahnie de fasole. Craiovenii și-au făcut rezervări din timp” ne-a spus Alin Buzatu, manager de restaurant.

Oltenii nu vor sta în case de 1 decembrie. Aceștia vor petrece cu zaibăr și preparate tradiționale, nu în centrul orașului, ci în restaurante. De altfel, duminică dimineața, craiovenii vor avea ocazia să retrăiască momente istorice urmărind parada a peste 500 de militari de la unitățile specifice fiecărui tip de armă din Ministerul Apărării Naționale și din sistemul național de siguranță, dar și defilarea de echipamente de tehnică militară, cu peste 60 de vehicule de la Ministerul Apărării Naționale și celelalte instituții din sistemul national de siguranță.

Adauga comentariu