Au plecat cu lădițele de roșii și ceapă la protestul PSD. Chiar și simpatizanții PSD în baston s-au pornit către București. Autocare pline cu mii de doljeni au plecat din marile parcări ale orașului astăzi la prânz

Se anunță o zi grea pentru membrii PSD și simpatizanții partidului deciși să participle la mitingul anunțat inițial pentru susțienerea premierului Viorica Dăncilă, dar transformat între timp într-un protest împotriva abuzurilor din justiție. Cu toții au plecat dimineață devreme către zonele de întâlnire din județ, dar și către Craiova. De aici, din parcările supermarketurilor, din zona Spitalului județean sau din parcarea Sălii Polivalente, mii de doljeni, unii îmbrăcați în alb, s-au pornit către Piața Victoriei. Pentru a nu crea haos în trafic, organizatorii au stabilit să se folosească de amândouă rutele către capital, atât spre Pitești, cât și spre Alexandria. 

Tineri și bătrâni, oameni de la țară, au stat răbdători sub soarele arzător până ce s-au organizat listele și s-au putut urca în autocare. Cu plase de plastic în mână, cu câte o sticlă de apă sau un pachețel, cu ochelari în ochi sau doar cu câte o șapcă care să îi ferească de caniculă, oamenii erau extaziați că merg să ajute partidul. Un bărbat în baston, cu cămașa descheiată, așezat sub umbra unui pom, aștepta momentul în care o să fie strigat pentru a se urca în autocar, conform planului. 

“Mergem să protestăm împotriva abuzurilor, împotriva lui Kovesi. Ca ea a arestat-o pe doamna Olguța fără să fie vinovată.”, explică un bărbat din localitatea Vela. 

Lângă el, mai multe plase cu pâine așezate pe jos, așteptau și ele să ia drumul Bucureștiului. Într-o mașină se aflau lădițe de plastic acoperite cu folie, în care se aflau de-ale gurii, toate pregătite pe lungul drum către capitala țării. Pe iarbă, la umbră, câteva lădițe cu roșii și ceapă verde.

“Mergem să ducem prazul oltenesc la București”, striga un alt bărbat din mulțime, așteptând cu nerăbdare să se deschidă ușile. Alții, mai tineri, o zbughesc imediat ce apare un nou autocar pentru a prinde cele mai bune locuri.

Mândri de acțiunea lor, o parte dintre simpatizanți se așează organizați la poză, aclamând partidul. Cu toții își păstrează însă energia pentru mitingul ce va începe în această seara la ora 20, în Piața Victoriei. 

 

Adauga comentariu