AU SCĂPAT LA CHISEAUA CU DULCEAȚĂ. Vasile Dîncu ne zice că guvernarea îngrașă dar, de-i musai, e ca de voie bună: ”Căutăm o cale să participăm, nu o facem cu încântare, nici noi, nici PNL”

Vasile Dîncu a declarat vineri seara, la B1 TV, că o posibilă alianță la guvernare cu PNL va fi impusă de contextul crizei actuale. Criza-i obligă să ”pupe Piața Endependenței”. Așa că strâmbă din nas, dar vor hali cașcavalul Țării. De asemenea, nici PNL, nici PSD nu sunt încântate că vor fi nevoite să guverneze împreună:

Atunci când e conflictul politic în toi ni se spune tot timpul că suntem iresponsabili, că ne urmărim umai interesul personal sau interesul partidului. Dacă într-o situație de criză două partide aflate într-o aversitate ideologică caută soluții, pentru că încă nu am găsit soluția totală, nu e bine pentru că uite ce au spus înainte și nu ssunt consecvenți.

Înțeleg și mi-ar fi convenit ca alianța de dreapta să se refacă să ducă țara în direcția bună și electoratul să vadă consecința acestor guvernări de dreapta. Problema este că suntem într-o perioadă de criză. Căutăm o cale să participăm, nu o facem cu încântare, nici noi, nici PNL”, a spus Vasile Dîncu.

Acesta a explicat de ce PSD a cerut execuția bugetară:

„Am cerut pentru ca ceea ce negociem noi pentru programul de guvernare viitoar să nu fie exagerat. Într-o primă fază ni s-a spus că cererile noastre din cele zece priorități, ar consta guvernul 96 de miliarde, ceea ce mi s-a părut exagerat. Atunci am zis, bine, hai să ne uităm pe execuția bugetară de anul ăsta pentru nu cere creșteri de salarii și pensii iraționale.

Existăo rotativă ca soluție de compromis, care ar însemna un an și jumătate un premier de la un partid, după aceea cu un premier de la un alt partid. Nu am discutat despre persoane”, a declarat Vasile Dîncu.

Adauga comentariu