(AUDIO) Scandal cu înjurături și îmbrânceli într-o primărie din Dolj. Primar către unul dintre consilieri: “Esti un împuțit bă, asta ești, ești un împuțit! (...) c...t bolnav”

Incidentul a avut loc în urmă cu două zile și s-a consumat chiar în sediul primăriei Sadova, între primar și un consilier local. Totul a pornit de la reproșurile pe care edilul-șef i le-a adus consilierului după o ședință de Consiliu Local. 

Pe înregistrarea audio se aud vorbele grele pe care cei doi politicieni locali le aruncă unul altuia. Grav este că limbajul este unul injurios, iar conflictul are loc în văzul altor angajați ai instituției. Unii dintre martori chiar intervine la un moment dat pentru a calma spiritele.

Primar: Esti un împuțit bă, asta ești, ești un împuțit. 
Cosilier: De ce m-ați chemat, ca să îmi dați un cap în gură? 
Primar: Ești un împuțit, ascultă și tu, asta ești.
Consilier: Da’ ce, suntem obligați să votăm?
Primar: Votează bă ce vrei, căcat bolnav. Țigan nenorocit. Iți arăt eu ție ce îți fac
Consilier: Dă-mi un cap în gură, dacă îmi dai. (...) Mă faci țigan, fii atent că îți fac cerere, te dau în judecată. Să fiu al dracu cu mama, nu am făcut până acum, dar acum o să fac. Te dau în judecată că m-ai făcut de mii de ori țigan. Păi ce, vrei să votez să bagi bani în buzunar, ai pe nevastă-ta în primărie, ai pe noru-ta, pe toată lumea. Nu te-ai  săturat. Eu te-am pus primar să-ți faci miliarde, toată primăria este a ta. M-ai chemat aici să îmi spui că îmi dai un cap în gură? 
Primar: Ești țigan, du-te dracu' de aci.
Consilier: Mă cheamă aici să îmi spună că îmi dă un cap în gură? Vedem noi la final cine e c...t, domn primar. Suntem oblugați să votăm toate căcaturile tale. De-asta m-ai chemat, pentru asta m-ai chemat? (...)Ce faci mâncați-aș p..a ta, o dai în bagabonțăneală. Nu ți-e rușine mă nesimțitule, ridici mâna la mine mă?  Păi mă chemi să mă omori că de ce am votat contra ta? De asta mă chemi? Sunt destule aici care au fost martore, fetele astea. Mă chemi după ședință să mă întrebi că de ce am votat contra ta. Păi ce vrei să îți votez toate căcaturile pe care vrei tu să le faci?Avem oameni în primărie care ne-au ales. Nu doar pe mine.”

Discuțiile aprinse au și o explicație din partea fiecăruia dintre cei doi implicați.

“A avut loc cu o zi înainte o ședință de Consiliu Local, iar primarul s-a supărat că o parte dintre punctele de pe ordinea de zi nu au fost votate. Unul dintre aceste puncte se referea la taxele de autorizare a agenților economici, dar nu am votat măsura pentru că asta înseamnă că primarul o să poată controla în campanile toate activitățile comerciale din localitate. În plus, voia să prelungească contractul de muncă al unei doamne avocat, fiica unui alt consilier, în ciuda faptului că noi avem deja un avocat angajat la primărie. De ce să ținem angajat un om în plus? Dar pentru că nu s-a votat ce a vrut dumnealui, a vrut să mă tragă la răspundere, iar după două ore de la terminarea ședinței, m-a sunat să mă cheme la dânsul. Am mers, iar acolo discuțiile au fost aprinse pentru că mi-a cerut socoteală. A început să mă facă țigan și să mă jignească într-un fel inacceptabil. La un moment dat, chiar a ridicat mâna să mă lovească, dar l-a oprit cineva care mai era de față”, a explicat Nicolae Racman, consilier local al comunei Sadova.

Primarul are propria sa versiune și neagă că ar fi încercat să îl lovească pe interlocutorul său.

“Nici nu l-am atins. Este vorba de un conflict mai vechi pe care îl am cu mai multe persoane care nu înțeleg cum trebuie condusă o localitate. Ei se opun proiectelor bune pentru că desfășoară activități comerciale ilicite în comună, iar aceste măsuri îi obligă să intre în legalitate. Eu am înregistrarea video a discuțiilor care au avut loc în primărie și o să o pun la dispoziție dacă o să fie nevoie”, a declarat și Eugen Safta, primarul localității Sadova.

Întregul incident urmează să fie tranșat de către oamenii legii. Consilierul lezat de comportamentul primarului a depus deja o plângere în care îl acuză pe acesta de abuz, lovire, jigniri și chiar de ură de rasă. 

 

Sursa foto: horion.ro

 

Comentarii

Costi

22.03.2019 15:00

Domnul consilier are dreptate. In primaria Sadova s-a format o cloaca de functionari publici, care pe principiul nepotismului isi angajeaza rudele sau persoane apropiate.De altfel domnul primar de la Sadova cheltui banii publici pe sitemul : "Construim ! Dar iasa ceva ? !"

Adauga comentariu