Autoritățile doljene estimează că 720 de persoane se pot vaccina zilnic. Cum sunt arondate localitățile

Autoritățile doljene au anunțat că vineri, 15 ianuarie, se pot face înscrieri pe platforma de vaccinare împotriva noului coronavirus. În etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, angajații care lucrează în instituții ori operatori economici care își desfășoară activitatea în domenii cheie, așa cum sunt acestea stabilite prin HG 1031/2020, vor fi programați pentru vaccinare prin intermediul angajatorului.

În Dolj, vaccinarea va începe de luni, în patru centre. Două vor fi la Sala Polivalentă din Craiova, cu 8 puncte de vaccinare, unul în comuna Călărași (cu patru puncte de vaccinare) și la Calafat - un centru cu patru puncte de vaccinare.

Se estimează că în județul Dolj se pot vaccina zilnic, deocamdată, 720 de persoane. Deschiderea celorlalte centre va fi făcută în funcție de solicitările și programările din platforma națională de vaccinare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj, Anca Ochianu.

Conform acesteia ”pentru vaccinare anti-covid, etapa II, au transmis informații către nucleul județean de coordonare 43 de instituții și 159 de operatori economici, însumând un total de 5906 persoane care și-au exprimat dorința de a se vaccina. Situatia o actualizam zilnic, în funcție de informațiile ce ne sunt comunicate.

În total, în Dolj au fost organizate 26 de centre de vaccinare împotriva COVID-19. 

14 dintre ele se află în Craiova, în 5 spații: Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, Sala Polivalentă, Sala de Sport – Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski”, Sala de Sport – Școala Gimnazială „Decebal”, Craiova, Hostel Griffon Craiova.

Celelalte 12 centre de vaccinare se află în Băilești – ONG Aldocet, Calafat – Casa de Cultură, Dăbuleni – Școala nr. 4, Filiași – Sala Sport, Segarcea – Casa de Cultură, Poiana Mare – Școala Tunarii Vechi, Moțăței – Dispensarul Uman, Călărași – Căminul Cultural, Sadova – Căminul Cultural, Daneți – Școala Profesională, Ostroveni – Dispensarul Uman, Valea Stanciului – Școala Gimnazială „Horezu Poenari”.

Foto: arhivă

Click pe imagini

 

Adauga comentariu