Autorităţile sunt pregătite în caz de inundaţii pe Jiu. Avertizările hidrologice i-au determinat pe pompieri şi angajaţii ABA Jiu să facă simulări de amploare pe albia râului

Imagini spectaculoase şi o adevărată desfăşurare de forţe de-a lungul albiei râului Jiu, imediat după amiterea avertizărilor meteorologice de inundaţii.

Avertizarea hidrologica emisa marti inceteaza in aceasta dupa amiaza, cel putin pentru moment si viza mai multe rauri din Dolj,  Jiu și Desnățui, dar și pentru cursurile de apă din Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Vâlcea, Argeș și Olt.

In acest contex, pompierii gorjeni în colaborare cu angajaţii ABA Jiu au organizat un exerciţiu de amploare de simulare a unor inundaţii pe râul Jiu, în zona comunei gorjene Bâlteni. Simularea a angrenat zeci de specialişti dar şi numeroase resurse materiale.

S-au folosit diguri sau baraje gonflabile, pompe de apă echipate cu sorb, pompe de aer, maşini de umplut saci cu nisip, generatoare de energie, sistem de iluminat, buldoexcavator, saci de rafie şi tracker transport nisip.

Au participat peste 100 de specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, pompieri de la ISU Gorj şi specialişti din cadrul Formaţiei de Intervenţie Rapidă ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj.

Exerciţiul, unul foarte important se desfăşoară pe parcursul a două zile, de două ori pe an, de obicei in zonele in care se inregistreaza frecvent probleme.

 

 

 

Adauga comentariu