Avertizarea de furtuni este însoțită și de o avertizare de inundații. Ce spun hidrologii că va se va întâmpla în următoarele două zile și ce zone vor fi afectate

Specialiștii au emis un cod galben de inundații valabil pentru râurile din Dolj, Jiu și Desnățui, dar și pentru cursurile de apă din Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Vâlcea, Argeș și Olt.

“Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție”, au transmis reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu Craiova.

Din această seară, de la ora 18, și până mâine la ora 16, codul galben de inundații este în vigoare. Fenomentele hidrologice periculoase se pot produce și sunt așteptate mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor.

„Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgenţă generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră”. Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin unităţile subordonate, Sistemele de Gospodărire de Apă Dolj, Gorj şi Mehedinţi monitorizează cursurile de apă, specialiştii fiind pregătiţi să intervină în orice moment dacă situaţia o va impune”, dau asigurări reprezentanții ABA Jiu.

Adauga comentariu