Avioane Craiova modernizează, cu 275 de milioane de lei, zece avioane pentru antrenamentele piloților din Forțele Aeriene

Zece aeronave IAR 99 SN din dotarea MApN, pe care se vor antrena viitorii piloţi de F16, vor fi modernizate în baza unui contract care a fost semnat, astăzi, la Craiova, în prezenţa premierului Ludovic Orban. Valoarea acordului este de 275 milioane lei şi are o durată de realizare de 4 ani.

Primele teste de verificare se vor putea face după 22 de luni, toate cele zece aeronave urmând să fie ca noi după 48 de luni.

"Ştim că România e la răscruce de vânturi, unde se întâlnesc plăci tectonice, şi din acest motiv trebuie să investim în apărare, să investim în dezvoltarea capabilităţilor defensive, să investim în pregătirea militarilor. Odată cu acest program, obiectivul pe care îl urmărim este acela de a asigura dezvoltarea economică, de a menţine capacităţi industriale, de a genera locuri de muncă, de a asigura transfer tehnologic, transfer de know-how. De asemenea, urmărim obiectivul de a obţine cât mai multe investiţii în cercetate, inovare, dezvoltare", a spus premierul, la semnarea contractului.

Foto: REMUS BADEA

 


 

Adauga comentariu