Avocatul de succes care a reușit să pună ordine în haosul finanțelor din lumea sportivă. Astăzi, Răzvan Socoteanu este managerul Spitalului Filantropia și de aproape un an încearcă să revoluționeze sistemul medical

Frâiele celei mai mari unități medicale din oraș, după spitalul județean, sunt ținute de un tânăr avocat care a renunțat pentru o perioadă la robă pentru a se dedica unui domeniu în care vrea să performeze. La numai 39 de ani, Răzvan Socoteanu a reușit să se impună atât ca un excelent avocat, cu succese răsunătoare, dar și ca bun manager. 

Absolvent al Colegiului Național Carol I, acesta a urmat cursurile Facultății de Drept din Craiova și apoi a intrat în Baroul Dolj.

“Am lucrat opt ani într-o firmă serioasă de avocatură din oraș, după care am pus bazele propriei case de avocatură. Am urmărit specializarea avocaților pe sectoare de activitate și materii juridice. Pe lângă domeniile clasice de activitate juridică, împreună cu cei cinci stagiari ai mei, am abordat zone de nișă: proprietatea intelectuală, mărci, drepturi de autor, dreptul consumatorilor în relația cu comercianții sau dreptul sportiv. Consider că avocatura este o profesie a elitelor și, dacă nu mă motivează o speță sau nu am o bună interacțiune cu clientul, nu accept cazul”, susține Răzvan Socoteanu.

Tocmai această abordare l-a făcut să acceadă rapid în rândurile celor mai căutați dintre avocați și să obțină succes după succes. A devenit cel mai tânăr consilier din istoria Baroului Dolj și a obținut două mandate de prodecan. A cunoscut notorietatea  la nivel național după ce a obținut prima decizie favorabilă din România vizând înghețarea cursului de schimb al francului elvețian la data contractării creditului, într-o vreme în care mulți români se îndatoraseră în moneda exotică. 

Din dragoste pentru sport, a pus bazele unui club sportiv al avocaților, echipa de fotbal pe care a manageriat-o ajungând, în numai trei ani, din liga a VI-a să joace în liga a IV-a. Tot datorită sportului a reușit și în carieră. Experiența dobândită în acest domeniu l-a ajutat să creeze un set de acte normative ce reglementează finanțarea activităților sportive. Pentru acest proiect a lucrat cot la cot cu Gabi Szabo, ministru la vremea respectivă.

“Mă mândresc cu un act normativ care ar putea să îmi poarte numele. Este vorba de crearea normelor de finanțare a activităților sportive, un set de criterii menit să scoată acest domeniu din haos și să stipuleze clar cum se stabilește plata unui sportiv de către instituțiile publice. Am avut numeroase întâlniri cu Gabi Szabo, căreia i-am arătat că există un vid legislativ, și care m-a ajutat să ajung la cel mai înalt nivel, cât să fie luate în considerare demersurile mele. Am făcut primele norme pentru Consiliul Local Craiova, apoi pentru București și pentru alte mari orașe. Pentru aceste norme gândite de mine, Guvernul a dat o hotărâre prin care le-a implementat ca act normativ. La vremea respectivă chiar s-a amânat o ședință de Guvern pentru a prinde această hotărâre pe ordinea de zi”, explică Socoteanu. 

Primul contract de activitate sportivă fiscalizat a fost înregistrat la Craiova în 2017, iar acest lucru reprezintă pentru tânărul avocat rezultatul unei munci la cel mai înalt nivel. 

O altă nișă în care s-a făcut remarcat a fost cea din sectorul de acreditare a unităților spitalicești, competențe care l-au făcut candidatul perfect la funcția de manager al Spitalului Filantropia. La începutul anului 2018, Socoteanu a primit această ofertă și, după o scurtă perioadă de gândire, a preluat conducerea unității ca interimar. 

În decursul acestui an s-au modernizat mai multe aripi ale unității medicale, s-a finalizat reabilitarea Clinicii de Hematologie și se apropie de final și modernizarea Clinicii de Neonatologie. 

“Toate aceste investiții vin de la bugetul local, spitalul beneficiind astfel de o reală îmbunătățire a calității serviciilor. Încercăm să obținem servicii de top pentru pacienți și prin pregătirea celor care le oferă sprijin. În acest sens, mă mândresc că am reușit să activez programul de voluntariat în cadrul Filantropia. Am solicitat secțiilor medicale să manifeste deschidere către activitatea de voluntariat pentru că pregătirea practică este un criteriu esențial în CV-ul oricărui candidat pentru un post în instituție”, explică managerul Filantropia.

Acesta are și un țel înalt pe care vrea să îl atingă în decursul interimatului său.

“Sistemul medical este unul cu reguli stricte, greu de revoluționat, dar eu am un scop clar în această poziție. Muncesc pentru  creșterea gradului de satisfacție a pacientului, în accepțiunea mea el fiind elementul central al sistemului sanitar. Sper ca până la finalul mandatului meu să se observe o îmbunătățire a acestui aspect”, încheie Răzvan Socoteanu.


   


Adauga comentariu