Avocatul Poporului s-a autosesizat într-un caz prezentat de Ziarul de Craiova. Verificări la Primăria MIschii după ce Primaserv și Distrigaz au lăsat peste 100 de localnici în frig, după un contract nerespectat

La sfârșitul lunii septembrie Ziarul de Craiova scria despre situația critică în care se aflau peste 100 de localnici din localitatea doljeană Mischii. Oamenii deși plătiseră pentru racordarea la gaze, nu au parte de așa ceva pentru că firma care trebuie să execute lucrările nu și-a respectat angajamentul.


Primarul a alocat aproape 2 miliarde de lei vechi pentru investiția de pe strada Florilor, din satul Urechești. De buna credință, a încheiat contract cu Distrigaz în martie 2018. La rândul ei compania de gaze a făcut licitație. Primaserv era firma desemnată atunci ca fiind câștigătoarea licitației. Până aici totul perfect. Problemele au apărut când a venit vorba de începerea lucrărilor însă.


"Contractul a fost valabil până acum șase luni. Nu a venit nimeni nici în perioada contractuală, nici după, deși am solicitat de nenumărate ori să vină să facă lucrarea pentru că amenii de pe strada respectiveă și-au plătit branșamentele și vor să se racordeze la gaze că vine iarna. Între timp eu am și asfaltat strada, acum fac șanțutile, una era când era de pământ și una era când vin să spargă. Nu vine nimeni, nu am ce să fac și nu mai am cui să mă adresez să rezolv această problemă. Înțeleg că cei de la Primaserv nu au avizul necesar", declara primarul localitatii Mischii în septembrie.


Edilul local a încercat de nenumărate ori chiar să le spună celor de la Distrigaz să anuleze contractul, să dea la altcinava lucrarea daca cei de la Primaserv nu se țin de treabă, însă fără rezultat.


Am încercat să noi să luam legătura cu cei de la Primaserv si Distrigaz însă fără reacție din partea lor.


Între timp a intervenit Instituția Avocatul Poporului care s-a autosesizat după ce a citit în presă despre nereguli. Un reprezentatnt a ajuns miercuri la Primăria Mischii de unde a ridicat documente și informații pentru începerea unei verificări.
Între timp localnicii stau în frig.

Adauga comentariu