Barbu, Popescu și Roșca, noua formulă de la Prefectura Dolj

Daniela Barbu (PSD), fost viceprimar al Craiovei în administrația Olguța Vasilescu, urmează să fie numită, în cursul zilei de astăzi, la conducerea Instituției Prefectului de Dolj, conform surselor Ziarului de Craiova. Aceasta va fi secondată de subprefecții Nicușor Roșca (PNL), ”detronat” din postul de prefect, și Mariana-Venera Popescu (AMR - Asociația Macedonenilor din România, susținută de PSD). Subprefectul Flavius Sirop (PNL) va ocupa un post de subsecretar de stat.

Venera Popescu (foto jos), deputat în Parlamentul României in legislatura 2016-2020, a fost implicată într-un scandal cu fosta șefă a Asociației Macedonenilor din România, Constantina Dumitrescu, fondatoarea AMR.

Conform gazeta-olteniei.ro, în 2017, deputatei  AMR Venera Popescu i-a fost retras sprijinul politic pentru că „instiga la anarhie și manipulare a etniei macedonene din România”, conform unui comunicat de la acea vreme remis de AMR. ”Popescu Mariana Venera a fost propusă sub presiune de doamna Constantina Dumitrescu și a candidat la alegerile din decembrie 2016 fără ca aceasta să accepte un al doilea candidat pe listă din partea Asociației Macedonenilor din România. Popescu Mariana Venera a candidat sub sigla AMR, în calitate de reprezentant al Asociației Macedonenilor din România, unica organizație reprezentativă pentru etnia macedoneană din această țară. Retragerea susținerii se face datorită faptului că acest deputat, Popescu Mariana Venera, instigă la anarhie și manipulare a etniei macedonene din România și nu în ultimul rând faptul că aceasta a afirmat în cadrul parlamentului, a DRI și în fața unor membri că nu mai face parte din organizația AMR și nu o mai reprezintă. Aducem la cunoștința instituțiilor statului și Statului Român acest lucru pentru a se lua toate măsurile legale cu astfel de persoane care sfidează legea și moralitatea pentru atingerea intereselor personale”, anunța AMR în 2017. De altfel, deputata a cerut rezilierea contractelor de comodat pe care le avea cu organizația pentru sediile din București și Băilești, mai arată reprezentanții AMR, care i-au cerut să nu mai folosească însemnele Asociației, conform aceluiași comunicat.

”În aprilie 2018, actuala conducere a Asociației Macedonenilor din România a orchestrat o „lovitură de palat” prin care a reușit eliminarea președintelui de onoare și fondator al Asociației Macedonenilor din România, doamna Constantina Dumitrescu, dar și excluderea masivă a etnicilor macedoneni din propria asociație (acțiune contestată în instanță, aflată în curs de judecare).  După excluderea din AMR, doamna Preşedinte de onoare a fost scoasă din sediul AMR din Craiova, cu forţa”, mai nota gazeta-olteniei.ro într-un material publicat în 2021. Conform sursei menționate, în octombrie 2018, conducerea AMR a procedat la desfacerea contractului de muncă al fondatoarei AMR şi Preşedinte de onoare al AMR, Constantina Dumitrescu. Aceasta a contestat în instanță decizia de concediere, iar Tribunalul Mehedinți a decis, în dosarul 8287/63/2018, anularea deciziei de concediere și obligarea Asociației Macedonenilor din România la plata unor despăgubiri în valoare de peste 250.000 lei. La 26 aprilie 2021, Curtea de Apel Craiova a hotărât definitiv respingerea apelului declarat de către conducerea AMR, ca nefondat. 

 

Adauga comentariu