Bășcălie națională după anunțul Olguței că mii de oameni de pe Planetă au votat Craiova ca destinația preferată de Paște

Dacă nu vota Mapamondul, craiovenii nu știau cât de grozav a fost Paștele la Craiova. Bănia și-a scos pârleala de Învierea Domnului, cu locul 1, într-un ”top al destinațiilor preferate de Paște”, după locul șase obținut cu ocazia Nașterii Mântuitorului, în topul destinațiilor preferate de Crăciun. Între timp, au înflorit zambilele, magnoliile, lalalele și-a dat iarba fragedă în parcuri. Miracolul naturii.

Vestea le-a dat-o primarul, cum altfel decât pe Facebook: ”O veste extraordinară pentru orașul nostru”!, a zis Olguța Vasilescu. Iar mulțimea s-a exaltat: Uraaa, uraaaa! Mai târziu, după ce nerecunoscătorii orașului și invidioșii din restul țării au distribuit masiv postarea primăriței, iar oamenii au lăsat sute de comentarii, majoritatea ironice, Olguța Vasilescu a mai dres-o, cu câteva clarificări: s-a votat ”după fotografii” și ”a fost o competiție între târgurile de Paște și nu între orașe”.

O veste extraordinară pentru orașul nostru: Craiova este pe primul loc în topul destinațiilor europene de Paște [❣️] Orașul nostru a fost votat de peste 10700 de oameni din 68 de țări ca fiind destinația lor preferată de Paște, înaintea unor capitale și orașe europene cu tradiție, precum Roma, Paris, Viena, Praga sau Londra [❣️] Craiova este, de altfel, singurul oraș din România inclus în acest top, în care se regăsesc zeci de destinații din Europa. Peisajele florale din parcurile, grădinile și zonele publice ale orașului, precum și amenajarea de noapte făcută la Catedrala din Craiova pentru perioada sărbătorilor, i-au determinat pe cei care urmăreau acest concurs să ne acorde votul care ne conferă acest prestigios loc întâi. [💋] [💋] [💋] European Best Destinations este cel mai vizitat site turistic din Europa, iar plasarea în top ne onorează și ne obligă să ne prezentăm cel puțin la fel de bine și pe viitor. 

Hotelierii, agențiile de turism și toate companiile sau instituțiile care lucrează în domeniul turismului din Craiova au dreptul să utilizeze oficial logo-ul "European Best Easter Destination” pe toate comunicările, site-urile, fotografiile sau imaginile difuzate/distribuite. 

Mulțumim tuturor celor care au votat Craiova și vă așteptăm să ne vizitați orașul [❣️] 

https://www.europeanbestdestinations.com/.../best-easter.../ 

L.E. Menționez că votanții sunt de peste tot din lume și nu craioveni, că au votat după fotografii, nu fiind vizitatori și că a fost o competiție între "târgurile de Paște" și nu între orașe”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Mai exact, ”Târgul de Paște” a fost expus publicului larg prin postarea a 7 fotografii, dintre care 2 din Parcul ”Romanescu”, 2 din Grădina Botanică, 2 din Târgul de Paște propriu-zis, cu căsuțele amplasate în centrul Craiovei, și una de la Biserica Sf. Dumitru, pe sitel BestEuropeanDestination.com. 

În lipsa menționării metodologiei de realizare a clasamentului pe website-ul care a publicat topul, EuropeanBestDestinations .com, l-am căutat și nu-l găsesc nicăieri, și fără publicarea listei votanților pentru a permite verificarea transparentă a autenticității și originii semnatarilor, oricine înțelege cum funcționează dezinformarea și manipularea online, pune la îndoială acest moment ieftin și provincial, de-altfel, de marketing politic. 
Pentru cei care nu sunt familiarizați cu domeniul combaterii dezinformării și manipulării online, ca un exemplu, la o simplă căutare pe Google a „buy signatures for a petition”, printre primele rezultate găsești și platforme care, pentru 75,99 de euro, îți oferă 1.000 de semnături false, se înțelege, la o petiție pe Change.org, una dintre cele mai populare platforme de petiții din lume. 760 de euro este nimica toată pentru o companie de marketing politic dispusă să facă orice mizerie pentru promovarea clientului său!
Primărița Lia-Olguța Vasilescu se lăuda cu 10.700 de voturi („oameni”, zice ea) pentru clasarea Craiovei pe primul locul în acest top. N-o acuz direct, cum spuneam, website-ul care a publicat topul este total netransparent în ceea ce privește votul și nici n-o suspectez de atâta cunoaștere de carte, doar îi avertizez pe jurnaliștii onești și pe cititorii creduli să trateze cu moderație astfel de anunțuri pompoase. Oricum, primul semnal că ceva este dubios vine de la clasament în sine, să pui Craiova într-un clasament turistic de bine, oricare ar fi el, înaintea Parisului, Romei și Londrei, trebuie să trezească suspiciuni pentru orice om de bun-simț (...)
”, a scris pe Facebook și asistent univ. dr. Bogdan Oprea, de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti, care a publicat numeroase materiale despre fake news și dezinformare.

Azi, Olguța Vasilescu a revenit la subiect și a postat un nou mesaj pe Facebook:

Observ o mare frustrare la un partid, cu risc mare să devină partiduleț fiindcă primarii lui nu livrează decât șobolani și frig. De ieri și-a scos toți postacii la muncă, pe toate conturile pe unde li se permite accesul și toți ziariștii prieteni care se tot chinuiesc să scoată în față primarii neputincioșii ai partidulețului, ca să spună că eu mint și că nu ne-a declarat nimeni câștigătorii celui mai frumos târg european de Paște. Păi informaţiile sunt publice, le poate vedea oricine doar uitându-se pe site-ul celor de la European Best Destinations. 

Poate nu ați înțeles și vă mai explic o dată, că sunt răbdătoare cu cei care înțeleg mai greu:

1. Competiția nu a fost între orașe, ci între Târgurile de Paște. Și da, am avut cel mai frumos târg! Cu iepurași, cu ponei, cu produse tradiționale, cu spații interactive de joacă pentru copii, cu parcuri amenajate de vis pentru vizitatori.
2. Votanții nu au fost prezenți fizic în vreun oraș organizator, ci au văzut fotografiile postate de fiecare oraș care a intrat în competiție. Se pare că ale noastre au plăcut mai mult!
3. Nu au votat craioveni, pentru că, din câte știm noi, nici nu se iau în calcul voturile care vin din orașul respectiv (
N.R - pentru cel mai frumos Târg de Crăciun din Europa s-a putut vota). De altfel, nu cred ca ne-ați văzut cerând ajutorul vreunui craiovean la vot...
4. European Best Destinations este site-ul de turism cu cei mai mulți vizitatori din Europa, peste șase milioane, partener al Comisiei Europene. Sunt mai multe orașe din România și din toată Europa care se promovează financiar acolo, dar doar ca destinații turistice. Participanții la concursuri sunt aleși de site, pe baza fotografiilor și sunt votați de vizitatorii site-ului, nu desemnați de cineva.
5. După desemnarea prin vot a Târgului de Crăciun de la Craiova ca fiind al șaselea cel mai frumos târg european, în concursul organizat de acest site, am avut TOATE hotelurile pline. Suntem convinși că și de data aceasta vom atrage atenția asupra orașului câștigător!
6. Nu am putea să ne bucurăm, totuși, că un oraș din România este prezentat Europei și altfel decât cu cerșetori, șobolani și mizerie?
Eu vă invit la Craiova și veți descoperi un oraș altfel decât îl prezintă media națională: cu multe clădiri monument, cu cele mai frumoase parcuri, cu evenimente atractive și cu oameni primitori! Așa cum îl descoperă toți vizitatorii noștri care promit că vor mai reveni!”.

Jurnalistul și bloggerul Flavius Bunoiu a scris despre ”Primăriile din România și European Best Destinations”, din care puteți afla câte și în ce categorii s-au înscris, contra-cost, orașele din România, ca să devină ”Cel Mai” oraș.

Iată și câteva dintre postările și comentariile de pe Facebook, după anunțul Olguței Vasilescu: (CLICK pe fiecare pentru redarea în întregime)

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu