Bătaie de joc din partea angajaților de la Salubritate. Au montat un container peste un maldăr de gunoi

Ghena de gunoi de pe strada Nicolae Ionescu Sisești este un adevărat depozit de resturi în aer liber.

Din cauza întârzierilor foarte mari pe care Salubritatea le înregistrează la ridicarea gunoaielor de pe străzile orașului, pentru spațiul de pe această stradă, conducerea instituției a luat măsura amplasării unui al doilea container. Doar că angajații de la Salubritate nu au dat la o parte și gunoaiele care erau deja aruncate pe lângă ghenă.

“Aici este vorba și de locuitorii din zonă care aruncă gunoaiele la întâmplare atunci când văd că s-a umplut containerul. Doar că este inadmisibil ca cei de la Salubritate să vină și să monteze încă un container deasupra gunoaielor de pe jos. Este un haos și o mizerie de nedescris.”, explică nemulțumit un locuitor din zonă.

Conducerea Salubrității Craiova a dispus imediat igienizarea zonei atunci când imaginile de la fața locului le-au fost prezentate de Ziarul de Craiova.

“Măsura amplasarii unui al doilea container a fost luată tocmai pentru a fi spațiu suficient de depozitare în contextual întârzierilor pe care le avem la ridicarea gunoaielor. Doar că nu am știut că montarea lui s-a făcut în acest fel. Vom face verificări pentru a vedea cine a fost de serviciu și de ce au tratat situația în acest fel. Probabil vor fi și sancțiuni. Între timp, zona a fost curățată.”, a declarat Dobre Dragoș, directorul tehnic al SC Salubritate Craiova.

Orașul se confruntă cu probleme mari în privința gunoaielor neridicate din cauza parcului auto care este prea îmbătrânit și o mare parte din utilaje nu mai funcționează. Astfel, sunt cartiere întregi unde muncitorii de la Salubritate nu au mai ajuns de aproape două săptămâni, iar gunoaiele s-au transformat în adevărate focare de infecție. Primăria a anunțat că șase mașini noi vor fi achiziționate după contractarea unui leasing operațional, dar procedura este de durată, iar mașinile vor ajunge în parcul auto abia la sfârșitul verii. Până atunci, craiovenii sunt nevoiți să se împace cu mirosul neplăcut și imaginea dezolantă a munților de gunoaie.

Adauga comentariu