Bazinul de la ”Carol” rămâne închis

Bazinul de apă din incinta Colegiului Național ”Carol I” rămâne, în continuare, închis, fiindcă unitatea de învățământ nu are personal calificat pentru el. Inaugurat în ianuarie 2020, bazinul fusese scos din funcțiune în 1997, însă nici după reabilitare nu poate fi folosit nici măcar de elevii de aici. Ar fi nevoie de cel puțin șase oameni, susține primarul Olguța Vasilescu, potrivit căreia municipalitatea și ea însăși au făcut demersuri pentru a putea fi făcute angajări. 

”Din punctul nostru de vedere, este o investiție a municipiului Craiova care nu este pusă în valoare, pentru că nu există personal. Am solicitat acest lucru la întâlnirea Asocieției Municipiilor din România, inclusiv domnului Cîțu. Nu suntem singuri în această situație, sunt multe baze sportive care s-au construit în ultimii ani, bazine de înot, chiar săli de cursuri care, la ora actuală, nu pot să beneficieze de personal”, a declarat Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei susține că a discutat cu conducerea colegiului căreia i-a avansat propunerea ca Direcția de baze sportive din cadrul primăriei, care se ocupă și de administrarea Complexului Water Park, să direcționeze personal aici, când va începe școala, însă ”conducerea colegiului a solicitat ca această investiție să fie dată unui investitor privat, care să plătească o taxă”. ”Nu am fost de acord, pentru că este vorba, totuși, de o investiție din bani publici și nu putem accepta să vină un operator privat”, a mai spus Vasilescu. 

”Deocamdată, rămâne închis până la începutul anului școlar. Am făcut demersurile necesare la Minister, personal am vorbit cu domnul Cîțu, i-am spus despre ce este vorba, a spus că o să se gândească la o variantă cu Ministerul Educației ,să poată fi făcute angajări”, a declarat primarul Craiovei. 

Edilul mai spune că, indiferent de școală, copiii vor putea să folosească acest bazin de înot când va fi deschis: ”Colegiul, desigur, se va putea folosi de bazin în orele de sport, dacă vor să facă ore de înot. În afara programului școlar și sâmbăta, duminica, poate fi folosit de orice copil. Nu va fi niciun fel de taxă, pentru că nu e normal, fiindcă e o investiție făcută din bani publici, așa că toți copiii trebuie să beneficieze de e”l.

***

Reabilitarea bazinului și a clădirii care îl adăpostește a costat peste 2 milioane de lei și a durat circa un an. 

Bazinul are o lungime de 25 de metri și o lățime de 9,6 metri. Adâncimea minima și maxima a apei se încadrează între 1.40 și 190 metri. Încărcarea bazinului se face cu apa potabila de la rețeaua publica. La parter se afla doua grupuri sanitare, dușuri și vestiare grupate pe sexe. Tot la parter sunt montate trei dezumidificatoare. Bazinul de înot este dotat cu blocstartere, separatoare de culoar, centuri de înot și un robot automat de curățat pereții și fundul bazinului.

Bazinul de înot de la Carol a fost construit în perioada anilor 1925-1927 și până anul trecut nu se mai făcuseră intervenții asupra lui.

Adauga comentariu