Biserica - oficiu de propagandă pentru referendum. Mitropolitul Irineu: "Trebuie să luptăm cu toții pentru a înscrie în Constituția noastră că familia este formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie"

Cu câteva zile înainte de referendumul pentru familie, pe site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei apar indicații clare și explicite despre eveniment. Într-un mesaj transmis către Agenția de știri Basilica și postat ulterior pe site-ul Mitropoliei, Prefericitul Irineu vorbește despre taina căsătoriei în încercarea de determina cititorii să meargă la votul de pe 6 și 7 octombrie.


„Trebuie să  luptăm cu toţii pentru a înscrie în Constituţia noastră menţiunea clară şi explicită că familia este formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, a subliniat Mitropolitul Irineu al Olteniei.


Ierarhul a explicat că, prin acest demers al Referendumului, „ne gândim clar asupra viitorului nostru şi nu dorim să înfierăm sau să acuzăm pe nimeni”, ci „dorim mai cu seamă să arătăm că suntem oameni responsabili faţă de prezentul şi viitorul nostru”.


Mai mult decât atât, Mitropolitul a apelat și la actul nașterii, unde "mama devine prelungirea Mâinii Creatorului, care colaborează cu ea şi o poartă în grijă”.


La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a subliniat că „dincolo de toate, în Biserica Ortodoxă, Căsătoria este o Taină şi nici pe departe un contract social, un acord între parteneri”.


Mitropolia Olteniei punctează și de această dată și își expune punctul de vedere clar, îndemnând pentru participare la referendum și, mai mult decât atât, pentru acordarea unui vot favorabil prin răspunsul cu DA la întrebarea  „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.


De altfel, pe tot parcursul evoluției acestui demers al Coaliției pentru Familie, biserica s-a implicat cu forță majoră pentru concretizarea acestei inițiative legislative.
Referendumul pentru familie se va desfășura pe parcursul a două zile, pe 6 și 7 octombrie.

Adauga comentariu