Cadastru gratuit pentru proprietarii din Giurgița și Leu

Localnicii din comunele Giurgița și Leu vor beneficia de operațiunile de înregistrare sistematică a proprietăților, gratuit, cu finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Primele întâlniri cu oamenii, pentru a le fi explicat procesului de înregistrare sistematică a proprietăților, au loc zilele acestea. Înregistrarea proprietăților din cele două unități administrativ-teritoariale în sistemul integrat de cadastru și carte funciară vizează o suprafață de 10.101 de hectare, respectiv 5.670 de hectare.

„În județul nostru autoritățile locale și persoanele autorizate au înțeles importanța economică a înregistrării gratuite a proprietăților, astfel că OCPI Dolj continuă să aibă rezultate bune la înregistrarea gratuită a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară. Prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) au fost înregistrate peste 301.900 de imobile, gratuit pentru cetățeni. Numai în 2021 au fost cadastrate peste 58.000 de imobile. Prin urmare, județul Dolj este pe un loc fruntaș în ierarhia națională, iar ritmul este ascendent. 31 de comune  din județul Dolj beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului general, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Pentru Brădești și Pielești lucrările au fost deja finalizate, iar în comuna Dioști sunt în lucru. Au început lucrările la Bistreț și Rast, încep la Leu și Giurgița, iar pentru alte patru UAT-uri din județ au fost semnate deja contractele și urmează să desfășurăm campania de informare a cetățenilor. Vestea bună este că a început deja și derularea finanțării VII a PNCCF, în cadrul căreia au fost încheiate deja 75 de contracte de finanțare din 76 de UAT-uri eligibile”, a declarat Alin Victor Dumitrescu, directorul O.C.P.I Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută, șase comune: Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești, iar în alte 105 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Adauga comentariu