CAFEAUA DE DIMINEAȚĂ CU BRK

Recapitularea sesiunii din 28 octombrie 2021. Evolutie fata de ziua precedenta: 

• Indicele BET a crescut cu 0,36%, pana la 12.795,26 de puncte, valoarea tranzactiilor fiind de 66,46 milioane lei.

• Actiunile cu cea mai mare crestere din indicele BET:

M +3,26%, BRD +1,96%, TLV +1,60%

• Actiunile cu cea mai mare scadere din indicele BET:

TRP -4,99%, FP -1,14%, TTS -0,90%

Stiri interne

• OMV Petrom (SNP) a raportat venituri totale din vanzari de 6,9 miliarde RON in T3 2021, mai mult cu 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In ceea ce priveste primele 9 luni ale anului, compania a raportat venituri totale din vanzari de 17,0 miliarde RON, cu 13% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent. Profitul net al companiei a fost de 696 milioane RON in T3 2021 si 1,7 miliarde RON in primele 9 luni ale anului, conform situatiilor financiare ale companiei;

• One United Properties (ONE) informeaza investitorii ca in cadrul Fazei 1 a One Cotroceni Park Office, cladire aflata prezent in dezvoltare, rata de ocupare a birourilor comerciale a atins pragul de 75%, potrivit BVB.

Stiri internationale

• Amazon (AMZN) a raportat venituri totale de 110,8 miliarde USD in T3 2021, sub asteptarile de 111,6 miliarde USD. Profitul net al companiei a fost de 3,2 miliarde USD in T3 2021. In primele 9 luni ale anului, Amazon a raportat venituri totale de 332,4 miliarde USD si un profit net de 19,0 miliarde USD, conform situatiilor financiare ale companiei;

• Apple (APPL) a raportat vanzari totale in T4 2021 in valoare de 83,4 miliarde USD si un profit net de 20,5 miliarde USD. In primele 9 luni ale anului, compania a raportat vanzari totale de 365,8 miliarde USD si un profit net de 94,7 miliarde USD, potrivit situatiilor financiare ale companiei.

Sinteza saptamanii

Piata previziunilor: Odata cu adoptarea IoT si implementarea conceptelor de orase inteligente, piata previziunilor bazate pe date din diverse domenii ar putea sa creasca cu un ritm accelerat, deoarece aceste metode ar putea imbunatati semnificativ veniturile companiilor, dar si calitatea vietii in mediile urbane.

Planificarea urbana: In decursul ultimilor 50 de ani, la nivel global, populatia tarilor a migrat tot mai mult inspre mediile urbane, datorita posibilitatilor mai variate. Este de asteptat ca acest trend sa continue si in viitor. Totodata, dezvoltarea sustenabila si investitiile in infrastructura pot reprezenta un catalizator direct pentru cresterea pietei aplicatiilor software pentru planificarea urbana.

Piata aparatelor respiratorii: Pandemia generata de virusul COVID-19 a evidentiat nevoia de aparate respiratorii. Avand in vedere raspandirea si aparitia virusurilor care afecteaza sistemul respirator, dar si cresterea nivelului de poluare, este de asteptat ca piata acestor aparate sa creasca cu o rata anuala medie compusa (CAGR) de 8,5% pana in anul 2026.

Agricultura autonoma: Piata utilajelor autonome pentru agricultura, constructii si minerit consta in dezvoltarea si vanzarea utilajelor agricole care indeplinesc sarcini prin comenzile de la distanta. Utilajele agricole autonome au senzori care permit comunicarea fara fir, interventia umana fiind minima. Piata utilajelor autonome ar putea creste cu o rata anuala medie compusa (CAGR) de 14,1% pana in anul 2025. 

Adauga comentariu