Câinii de salvare s-au întors la Craiova. Din păcate, evenimentele sunt fără spectatori

Peste 25 de exemplare de câini din toată țara sunt așteptate la Craiova, la cea 22-a ediție a Campionatului National al Cainilor de Salvare. Evenimentul se desfășoară sub umbrela Asociației Chinologice Române (ACHR ), membră FCI, prin clubul național de specialitate - CNEC (Centrul Național de Educare Canină), în perioada 2-4 octombrie, la Craiova. Vestea trsită este că spectatorii nu vor avea acces la probele organizate, din cauza pandemiei, spune președintele CNEC, Liviu Ionescu.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor, pe 4 octombrie, peste 25 de câini din Timișoara, București, Deva, Brașov și-au anunțat intenția de a participa la eveniment, în specialitățile: urmă, căutare pe suprafață, căutare în dărâmături, obediență și dexteritate, dar și TSAC. 

Ediția de la Craiova cuprinde secțiunile de Campionat (vineri), examen pe echipe (sâmbătă) și TSAC (duminică). Programul este unul maraton, vineri și sâmbătă, de la 9:00 - 18:00, iar duminică de la 10:00 - 13:00. Probele de căutare se desfășoară la Hipodrom, din Parcul ”Nicolae Romanescu”, și în zona Aeroportului din Craiova. 

Este o edițeie specială, pentru că la Campionatul Național al Câinilor de Salvare 2020 participă și cânii SAR, membri ai echipei naționale, care vor reprezenta România, la Campionatul Mondial al FCI de Salvare din 2021. Din cauza situației actuale, de pandemie, evenimentul se desfășoară fără spectatori, doar presa are acces. Imagini și filmulețe video vor fi postate pe canalele de socializare și pe websit-ul CNEC (sardogs.net)”, a declarat Liviu Ionescu.

Foto: Eveniment CNEC, Craiova 2017/sursa: cvlpress.ro

Adauga comentariu