Căldură mare, mon cher! Polițiștii lui Mateescu trag precum câinii, câinele lu' Mateescu e șeful lor

Să fii polițist local de rând nu e cel mai ușor lucru din lume! Bine, mulți nu veți fi de acord, având în vedere că salariile lor compensează dogoarea soarelui, frigul iernii, ploaia toamnei și vânturile primăverii. Orișicum, în toate lanțurile trofice unii sunt la bază, ceilalți - la vârf. Aveți în imagini o mașină care aparține, conform inscripției, Poliției Locale Craiova. Autovehiculul, un Hyunday H100, nici măcar nu se mai fabrică de vreo 12-13 ani. Pasagerii merg cu vânt din pupă, că tot suntem în sezonul estival. Polițiștii noștri locali nu dau din vâsle, ci din mâini, ca să scoată din aerul cald și să bage dintr-ăla rece. Mă rog, ce s-o putea. Așa că, dragi cetățeni, nu-i mai blamați pe toți, fiindcă unii își fac treaba și chiar în condiții greuțe. :) Pentru că e mult mai greu să mergi la 40 de grade Celsius cu o mașină fără AC, decât să păzești, la pas, un parc, o floare sau, pe loc, un panou electoral.

La polul opus, șeful Poliției Locale Craiova (PLC), Octavian Mateescu, poreclit mai nou Tavi ”mână de roabă”, după ce a fost protagonistul unui videoclip regizat, împingând o roabă cu gunoi, pe care l-a deșertat fără milă în curtea unei craiovence de etnie, ca ripostă împotriva nesimțirii unora dintre cetățeni, ăia care aruncă gunoiul în mijlocul drumului. În fine! 

El, Mateescu, are de la job o Dacia Duster. De bun simț și nimic neobișnuit până aici. Numai că, din sursele noastre interne, sâmbătă de sâmbătă, Octavian Mateescu își urcă patrupedul, pe Nero, în Dusterul de serviciu, și-l duce în curtea sediului Poliției, unde cățelul poate să alerge și să se joace în voie. Așa e viața. Unii se nasc (mai) norocoși.

Cât despre mașina personală a directorului Poliției Locale Craiova, deși mulți ar fi gata să spună că are un Audi Q5, cu care adesea este văzut circulând, în realitate acesta nu-i aparține. Cel puțin, nu se confirmă din declarația sa de avere, unde scrie, negru pe alb, că are o Dacia Logan din 2005. Proprietara unui Audi Q5 este o subalternă, șefa Serviciului Relații cu Publicul, circuitul documentelor și acces persoane din cadrul PLC. Nu știm dacă e o coincidență sau chiar acesta este autoturismul cu pricina.

Până una, alta, polițiștii locali așteaptă zece maișini nou-nouțe, cinci clasice, cinci electrice. Primăria Craiova a alocat, în 2021, un buget de 33 de milioane lei, pentru funcționarea Poliției Locale, și încă 735.000 de lei exclusiv pentru dotări. Aici intră cele 10 autoturisme, 25 de seturi complete de pistol Glock 19 și patru sisteme de avertizare sonoră și luminoasă omologate.

Acum rămâne de văzut cum vor fi distribuite dotările. Ne imaginăm că norocoșii nu vor fi aceia dintre polițiștii care au grijă ca mărarul să nu fie vândut pe bordurile de lângă piețe. Ori aceia care, cel puțin o dată la patru ani, păzesc afișele electorale cu patriotism și devotament!

 

 

Adauga comentariu