Candidații USR-PLUS Dolj țintesc un scor electoral de 21%-23%

Miza asumată de oamenii propuși la posturile de senatori și deputați din partea Alianeți USR-PLUS Dolj Dolj este câștigarea unui procent de circa 21-23% din voturile electoratului, după cum au declarat candidații, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Cu o campanie care se va desfășura în principal în mediul online, pluseriștii doljenii afirmă că merg la parlamentare cu experiența localelor și speră la ”atingerea cel puțin a cifrei de 21-23%”. În condițiile în care la locale au avut candidați în numai 33 dintre cele 111 localități, fără niciun primar câștigat, și cu o campanie axată pe online, alianța este chiar optimistă. Vara nu-i ca iarna, nici ruralul ca urbanul, astfel încât e de văzut cum vor atrage electoratul de pe ulițele prăfuite ale județului. 

Întrebați cum vor acționa în campanie având în vedere capacitatea umană insuficientă și filialele reduse numeric, reprezentanții USR-PLUS spun că mesajul se adresează acum tuturor doljenilor, spre deosebire de locale unde au acționat teritorial și că ”în măsura în care putem, vom avea și o campanie offline, chiar și în teren”.

La alegerile locale am avut primele experiențe electorale și am văzut exact ce înseamnă să faci politică în mediul rural, în județ, unde alianța USR-PLUS are susțintători, dar nu atât de mulți ca în orașele medii și orașele mari. De data aceasta, mesajul nostru va fi unul care se adresează către politicile publice pe care vrem să le promovăm. La locale au fost, în primul rând, oamenii pe care noi i-am propus în 30 de localități, am propus planuri locale, acum propunem politici publice la nivel național, pe care parlamentarii de Dolj le vor aplica în județ. Avem în vedere absolut toate localitățile, vom avea delegați în secțiile de votare în toate localitățile, iar campania noastră va fi, în primul rând, online. În măsura în care putem, vom avea și o campanie offline, chiar și în teren, în principal în localitățile unde noi avem filiale și votanți, pe care încercăm să-i impulsionăm, dar în primul rând punem siguranța a alegătorilor, cât și pe a candidaților”, a explicat Silviu Bratul, candidat la Senat pe poziția a doua. 

Conform lui Cristian Clenciu, coordonator USR-PLUS Dolj, ultimele interogări ale opiniei publice privind intenția de vot relevă faptul că procentul este în favoarea alianței în proporție de 21-23%. ”Ultimele sondaje apărute pe piață ne situează undeva între 21% și 23%. Este ținta pe care echipa noastră de candidați, atât de la Camera Deputaților, cât și de la Senat, și-a asumat-o. Sperăm ca la finalul campaniei electorale să ne întâlnim în aceeași formulă și să sărbătorim atingerea cel puțin a acestei cifre și, bineînțeles, a noilor senatori și deputați de Dolj”, a declarat Clenciu.

USR-PLUS Dolj merge la Senat cu Cosmin Poteraș și Silviu Bratu, iar la Camera Deputaților cu Daniel-Sorin Gheba, Iustin Dumitrescu, Oana-Cristina Tărăban, Ştefan Artene și Iulia Dudu.

Cosmin Poteraş, este inginer software, absolvent al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică a Universităţii din Craiova (2008), doctor în calculatoare şi tehnologia informaţiei, asistent universitar timp de 10 ani. Activează în IT și conduce propria firmă în domeniu. Este membru al alianței USR-PLUS de doi ani.

Daniel Gheba este reprezentant medical, absolvent al Facultăţii de Mecanică Agricolă a Universităţii din Craiova. A lucrat numai la firme multinaţionale, iar în timpul liber este fermier și apicultor în comuna Şimnicu de Sus, unde şi locuieşte. A intrat în politică în urmă cu doi ani.

Adauga comentariu