Candidatul liberal la funcția de edil a mers cu flori și ardei iute la geamul Primăriei Craiova. Că tot a uitat Guvernul să treacă și Bănia pe lista celor care primesc bani din fondul de rezervă

Idei năstrușnice printre aspiranții la funcția de edil-șef al Craiovei. Unul dintre cei 11 candidați, cel al PNL Craiova, a mers, astăzi, la sediul central al Primăriei cu un buchet de flori și un șirag de ardei iute. Scena, teatrală, a fost regizată pentru a le transmite un mesaj cu subînțeles funcționarilor din instituție, acelora muncitori și acelora cu alte preocupări. Margaretele, galbene, și ardeiul, iute, au fost prinse de grilajul unei ferestre a instituției. Tot azi, pesediștii doljeni au făcut conferință de presă și au acuzat Guvernul Orban că a distribuit discriminatoriu banii din fondul de rezervă către cele 111 unități administrativ teritoriale din județ. Celor cu primari liberali le-au fost repartizate sume generoase comparativ cu celelalte, iar Craiova și încă o localitate apar în liste cu zero fonduri.

”Și noi, la Consiliul Județean Dolj, avem un fond de rezervă (...) iar atunci când am avut de împărțit bani, de 16 ani de când conducem acest județ, bugetul a fost votat în unanimitate. A fost discutat cu toți consilierii și s-a făcut în așa fel încât totul să fie transparent. Criteriile după care se dau banii se referă la numărul de locuitori sau la suprafața de teren. Acum, s-a dat o Hotărâre de Guvern și s-a aprobat alocarea unor sume de bani, de care este drept că primarii au nevoie, dar sunt discrepanțe foarte mari între localitățile PSD și celelalate localități - înclusiv cele care au fost atrase către PNL, în ultima vreme -, care au primit sume de două, trei ori mai mari, dacă nu mai mult. Este un lucru nepermis. Sunt banii țării, nu ai PNL-ului, fapt pentru care trebuie împărțiți echitabil”, a afirmat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj.

Contactați de redactorul Ziarului de Craiova, pentru un punct de vedere referitor la situația sumelor alocate primăriilor doljene, reprezentanții PNL Dolj au transmis că nu au unul și că nu comentează. Nici nu s-au arătat îngrijorați că, dintr-o eroare sau neglijență, Craiova nu figurează cu vreo sumă pe lista unităților administrativ-teritoriale. Acestea fiind zise, practic, în Dolj, păstrând metafora liberală a candidatului, unii au luat o floaren-n mână, alții un ardei în gură. 

Clipul cu margarete și ardei poate fi urmărit aici: https://www.facebook.com/NicolaeGiugea/videos/526601314848018/

 

 

 

Adauga comentariu