Captură inedită la frontiera cu Bulgaria. Zeci de mii de jucării contrafăcute au fost descoperite într-un camion. Valoarea lor de piață este imensă

Figurinele cu îndragitele personaje italiene se aflau într-un camion înmatriculat în Bulgaria și condus de un cetățean bulgar. Conform documentelor prezentate de șofer polițiștilor de frontieră de la PTF Bechet, încărcătura trebuia să ajungă în Spania.

Doar că omul nu a putut prezenta și dovada autenticității jucăriilor, despre care oamenii legii au bănuit ca sunt contrafăcute.

"Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, cantitatea totală de 35.612 figurine de plastic inscripționate cu numele unor marci cunoscute, susceptibile să aducă atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci înregistrate.", au comunicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Marfa a fost evaluată la suma imensă de aproape 10 milioane de lei, dacă jucăriile ar fi ajuns pe piață ca produse originale.

" În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.", susține reprezentanții Poliției de Frontieră.

Adauga comentariu