CARE ESTE NOUTATEA? Cîţu: "PNL nu votează guvernul Cioloș". Din păcate, în timp ce politicienii se joacă de-a criza politică, românii mor pe capete

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat că Biroul executiv al partidului a decis luni seară ca parlamentarii liberali să nu voteze guvernul Cioloș.

”Decizia de vot a fost aseară în BEX, ne vom abține. Mâine vom asigura cvorum, dar nu vom vota acest guvern. Se vor abține parlamentarii și în comisii”, a spus Florin Cioloș la Parlament.

El a acuzat guvernul Cioloș că nu vrea să dea 2% din PIB la Apărare. ”Am aflat de la ministrul Nicolae Ciucă faptul că în programul de guvernare al guvernului Cioloș, apărarea nu mai primește 2%, o încălcare a angajamentului față de NATO”.

POVEŞTI DE SPERIAT PARLAMENTARII: Florin Cîțu NU exclude alegerile anticipate: "Toate variantele sunt pe masă"

Întrebat dacă și alegerile anticipate sunt o variantă luată în calcul de către PNL, Florin Cîțu a spus că toate variantele sunt pe masă.

”Toate variantele sunt pe masă, din punctul de vedere al PNL. Vom face ceea ce este mai bine pentru români”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta este răspunsul standard al oricărui politician care nu are în cap şi în plan nici o variantă în afară de cea pe care şi-a propus-o. În cazul lui Cîţu: refacerea Coaliţiei cu el premier.

PNL lasă o "portiță" USR-ului pentru refacerea coaliției.

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat marți că liberalii nu se vor ridica din bancă pentru a depune o bilă împotriva USR-ului.

"Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL. Avem decizii în BEx. Acea decizie este în continuare, vom vedea dacă vom închide acea decizie, dar în acest moment arătăm deschidere. (...) Toate soluțiile sunt pe masă. Vom vedea care este răspunsul celor de la USR în acest sens, dar dacă vom vedea deschidere, bineînțeles, vom cere în BEx să retragem această decizie. În acest moment decizia este de a nu guverna. Din partea PNL au existat portițe încontinuu și acum la fel: venim, nu votăm împotrivă”, a spus Cîțu.

FIECARE CU "ÎN FAŢA" LUI: Florin Cîțu, mesaj tranșant pentru USR: "PNL dă premierul!"

Liderul PNL, Florin Cîțu, a explicat că o refacere a coaliției se poate realiza doar în jurul unui premier PNL, iar liberalii au decizii adoptate conform cărora el este propunerea de prim-ministru.

”PNL, în această coaliție are funcția de premier. În coaliție PNL dă premierul. Toți trebuie să facem un pas în față, nu în spate. PNL are niște decizii deja adoptate”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu mai speră ca războiul politic să ia sfârșit, iar dacă un Guvern condus de Dacian Cioloș nu o să fie instalat el susține că e pregătit să gestioneze România în continuare.

„Eu sper că nu o să fie continuată criza politică. Dar dacă asta o să fie decizia politică, o să pot gestina, astfel încât românii să nu sufere. PNL va încerca să facă majoritate după votul de mâine. Punem pe masă toate opțiunile”, a spus Florin Cîțu.

 

FOTOCREDIT: Inquam Photos/George Călin

 

Adauga comentariu