Casele oamenilor din Ciupercenii Vechi invadate de "șarpele rău", unul dintre cei mai mari șerpi din Europa. Are 2 metri, poate mușca, dar nu este veninos. El își caută loc de hibernare

Localnicii din Ciupercenii Vechi, județul Dolj, sunt speriați. De câteva zile s-au trezit în case, în curți și pe străzi cu șerpi care ajung și la doi metri lungime. De teamă și ca să scape de ei, oamenii i-au omorât pe acolo pe unde i-au găsit.

Șerpii de doi metri își caută, se pare, locuri de hibernare și de accea s-au îndreptat spre casele oamenilor.  Ei se poziționează în fundațile caselor, în beciuri sau în peșteri.

"Specia se numește Dolichopis Caspius sau șarpele rău și este unul dintre cei mai mari șerpi din Europa. Poate mușca dacă sunt prinși sau încolțiți, dar nu sunt veninoși. Cel  mai probabil caută loc de hibernare.  Ei sunt prezenți în tot sudul țării, de-a lungul Dunării, și se hrănesc predominant cu rozătoare. Cel mai simplu ar fi să îi scoată din casă, să îi prindă și să îi ducă înapoi în mediul lor.", a declarat dr. Alexandru Strugariu Președinte Grupul Herpetologic Moldavica.

Aici intervine însă o problemă pentru că în zonă nu există herpetologi care să ajute la identificarea și relocarea acestor șerpi. Astfel, oamenii se descurcă cum pot, speriați fiind de dimensiunile lor și de faptul că poate fi un exemplar periculos.

Specialiștii spun că problema prezenței acestui șarpe va persista pentru că acest exemplar este în zona lui, de-a lungul Dunării, în sudul tării se dezvoltă și crește.Deci nu pot scapa de ei, cel mult să întrețină curățenia și iarba curată pentru a anu avea pe unde să se mai furișeze spre case.

Nu este pentru prima dată când șerpii își fac apariția în zonă. Ei au fost văzuți și într-un loc de joacă pentru copii și pe o stradă din Calafat.

Adauga comentariu