Ce au promis doljenilor noul prefect și subprefecții la ceremonia de învestire în funcții

Ceremonia de învestire a noii conduceri a prefecturii Dolj, derulată în sistem video-conferință, a umplut, astăzi, Sala Video din Palatul Administrativ. Deputații, senatorii, consilieri locali și județeni ai PSD, directori de deconcentrate, vicepreședinții Consiliului Județean Dolj și primarul Olguța Vasilescu, au participat la ședința festivă, încadrând prezidiul, format din Daniela Barbu, nou-numită prefect de Dolj, și subprefecții ei, Nicușor Roșca și Mariana-Venera Popescu. Pesediștii au stat drepți în lumina reflectoarelor, prezența lor arătând, încă o dată, susținerea deschisă pentru Daniela Barbu și Mariana Popescu. De cealaltă parte, peneliștii au lipsit cu desăvârșire. În sală au fost doar Nicușor Roșca și Flavius Sirop, fără nicio figură ilustră locală, județeană sau națională a PNL.

După închiderea videoconferinței, noul prefect și secunzii săi au vorbit audienței. Au vorbit, ca numitor comun, despre formarea unei echipe, colaborare, responsabilitate și bună-credință.   

Doamna primar, stimați colegi ai Consiliului județdean, stimați colegi din Biroul Permanent Județean al Organizației PSD Dolj, domnilor comandanți, doamnelor și domnilor directori ai serviciilor publice deconcentrate, stimați invitați din mass-media și, nu în ultimul rând, dragi cetățeni ai județului Dolj, jurământul pe care l-am depus astăzi mă onorează, dar mă și responsabilizează în același timp față de Guvernul României, față de locuitorii acestui județ. În decursul anilor am mai ocupat funcții de demnitate publică importante, cu reprezentare în afara granițelor țării, însă astăzi sunt aici, în fața dvs., ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. De acum, mă voi ocupa de tot ceea ce înseamnă punerea în aplicare a programului de guvernare. Mă bazez pe sprijinul profesioniștilor din Instituția Prefectului, unităților din prima linie, serviciilor deconcentrate, unităților administrativ-teritoriale și, bineînțeles, mass-media. România, ca și celelalte țări ale lumii, trece printr-o perioadă dificilă, generată de pandemie, și nu numai. După cum bine știți, provin dintr-o formațiune care are la bază social-democrația, motiv pentru care vă solicit, vă rog, începând de astăzi, să căutăm și să rezolvăm problemele și nevoile oamenilor. În concluzie, aștept colaborare, implicare, bună-credință, empatie, asigurându-vă în același timp, cu aceeași atitudine, astfel încât instituțiile și administrațiile din județ să funcționeze prompt, eficient și în interesul oamenilor. Culorile politice sunt vizibile în campanie, acum este timpul să dovedim priceperea noastră. Dumnezeu să ne ajute în tot ce vom face de aici încolo. Vă mulțumesc tuturor și vă asigur că ușa mea este deschisă pentru cei care vor binele acestui județ și locuitorilor săi”, a spus Daniela Barbu, prefect de Dolj.

Astăzi am depus jurământul ca subprefect, o funcție importantă, o funcție - așa cum a spus și doamna prefect -, care ne onorează și responsabilizează. Doresc să formăm o echipă, doresc să atragem cât mai multe proiecte de la Guvern, cât mai mulți bani pentru cetățenii acestui județ. Sper că vom colabora foarte bine și vom face acest lucru. (...)”, a declarat și Nicușor Roșca, fostul prefect, numit subprefect. 

După cum știți, nu am experiență instituțională vastă sau aproape spre deloc. Am fost patru ani parlamentar din partea grupului minorităților naționale reprezentând etnia mecedoneană în Parlament. Vin după 25 de profesia de economist în mediul privat. Activitatea mea consider că va fi foarte utilă și prin prisma funcției mele de economist și director financiar, pe care le-am ocupat în privat. Ca economist am fost cu declarațiile la ITM, la Pensii, la CAS, deci știu cât de importantă va fi digitalizarea în programul de guvernare, dar nu numai, pentru că sunt, practic, cetățean de rând, care bate la poarta instituțiilor pentru rezolvarea diferitelor probleme administrative. Și aici sper să aduc un suflu nou, nu-mi doresc birocratizare, din contră, venind din mediul privat înțeleg că oamenii trebuie să fie canalizați spre rezolvarea problemelor, funcționarii trebuie să-și facă datoria cu bună-credință și ca și principiu de drept, buna-credință, este tot timpul ocrotită de lege. Îmi doresc doresc să avem o activitate bună în slujba tuturor locuitorilor, să fim deschiși și să fim o echipă unită”, a spus Mariana-Venera Popescu, subprefect de Dolj. 

 

Adauga comentariu