Ce le-a promis Cosmin Vasile doljenilor în prima declarație oficială în calitate de președinte al Consiliului Județean

Consiliul Județean Dolj are, de azi, președinte în funcție și consilieri locali. Nu pe toți, ci doar 29 din cei 36, care au fost validați de instanță. Șase au renunțat de bunăvoie la mandate, iar unul l-a pierdut. În locul lor vor intra următorii de pe listele votate în 27 septembrie, nu înainte ca și mandatele lor să fie validate de Tribunalul Dolj, urmând să depună ulterior jurămintele. 

Învestit în funcția de președinte, după ce l-a secondat în mandatul trecut pe Ion Prioteasa, fiind viceprimar al CJ Dolj, Cosmin Vasile deține acum frâiele administrației județene. Spune că ”politica cetățeanului” va fi primordianlă și susține că asta se va vedea pe parcursul celor 4 ani, fiindcă are de gând să reducă birocrația și să investească ”masiv” în domeniile de interes. ”Ca și până acum, în CJ se face mai puțină politică, iar singura politică pe care o să o facem trebuie să fie politica cetățeanului. Avem în implementare 19 proiecte de investiții mari, pe care le vom duce la sfârșit, avem și o listă întreagă de proiecte pe care le avem în diverse stadii de pregătire, pe care împreună le vom dezbate și apoi le vom implementa împreună. Sunt proiecte care odată realizate vor schimba în bine multe lucruri din județul nostru. Continuăm să avem sănătatea prioritară, investim în infrastructura rutieră și aeroportuară masiv și vom depune proiecte în toate domeniile importante, în asistență socială, educație, cultură, în siguranța cetățeanului, a mediului și mediului de afaceri”, a menționat Vasile. Acesta a mai precizat că între proiectele pe care le va propune se vor număra și unele dintre cele ale partidelor de opoziție. 

De la pupitrul sălii de ședințe, în calitate oficială de șef al CJ Dolj, Vasile i-a trimis un răspuns și ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, privind soarta Stadionului Tineretului. Săptămâna trecută, Stroe a făcut apel public către conducerea administrației județene să ia măsuri urgente privind starea obiectivului, anunțând că, în caz contrar, va face demersuri pentru a se întoarce în subordinea MTS. ”În decembrie, sper că vom începe să constrim bugetul pe anul următor, vom avea inclusiv o temă de proiectare pentru Stadionul Tineretului – și am spus asta ca să oprim orice fel de speculație – care va fi bază, complex sportiv și de agrement. Majoritatea acestor proiecte vor fi pe fonduri europene. Dincolo de aceste provocări, un proiect pe care îl doresc și la care țin este ca acești ani să aducem și administrația publică județeană mult mai aproape de cetățean, dincolo de celeritatea eliberării unor acte administrative, de conduita unui funcționar public, până la – deși sună a lozincă din reclame – chiar să ajungem la un click distanță pentru eliberarea unui act administrativ, sau, de ce nu, pentru consultarea cetățenilor în marile noastre proiecte de investiții. (...) Sper ca peste patru ani, când vom privi retrospectiv, să fim mândri de ce am realizat și, de ce nu, să spunem că legislatura 2020-2024 a consiliului județean fost cea mai performantă după 1989.

Adauga comentariu