Ce se construiește lângă nucul îngrădit de la Piața Mare? Rela Filip: ”Niciun bloc!...”

O bucată de teren, situată în zona Pieței Mari din Craiova, pe care străjuiește un nuc bătrân, a fost îngrădită de curând. Nu doar craiovenii care locuiesc în zonă s-au întrebat (în gând), ce va urma împrejmuirii, mai ales în vremurile astea, când pe te miri unde mai răsare câte-un bloc, ci și fostul nostru coleg de breaslă, Florin Băltărețu. El a dat cu nucul în peretele de la Facebook și a scris, în stilul caracteristic, ”Neața celor care știu de ce a fost îngrădit acest nuc din zona Pieței Mari” (sursa poza cover). Cum postările lui Băltărețu au mereu ecou și produc efervescență în urbea noastră, dar și subiecte de presă, merita să facem și un un ”risărci”. Nu înainte de a citi și comentariile adunate la postarea cu pricina. Printre care și două aparținând unor doamne, ambele consilieri locali în Consiliul Local Municipal Craiova. 

Dinu Ionela Angelica, de la Partidul Ecologist, prezidat la Dolj de Antonie Solomon, a opinat: ”Fântână arteziană!” Și dacă nu am fi știut că e de-a lui nea' Aurică, tot la el ne-ar fi dus cu gândul. Fiindcă fostul primar al Craiovei, acum vicepreședinte la Consiliul Județean Dolj, a rămas cu off-ul că celebrele lui fântâni muzicale au fost și sunt în dizgrația actualei administrații.

La rândul ei, Adriana Ungureanu, de la PNL Craiova, alias ”Vivien”, a încercat varianta aerului, după cea a apei, invocată de colega de plen, Angelica Dinu: ”Au dat terenul unui proprietar teleportat din spațiu”, a scris Adriana Ungureanu.

Acestea fiind scrise, am întrebat și noi, însă nu pe Facebook, ci direct la vârful Primăriei Craiova, ce se întâmplă cu nucul și terenul care au stârnit interogațiile. Viceprimarul Aurelia Filip spune că terenul aparține domeniului public și este prins în proiectul municipalității de modernizare a Bvd. Calea București: ”Nu va fi niciun bloc”, a subliniat Filip.

Acolo va fi un părculeț, vor fi plantați și alți arbori lângă nuc, vor fi făcute alei și montate băncuțe. În proiectarea video pe care Primăria Craiova a făcut-o și a prezentat-o craiovenilor se poate vedea ce prevede proiectul de pe Calea București. E făcut de specialiști în peisagistică”, a precizat viceprimarul Rela Filip, la solicitarea Ziarului de Craiova.

Urmărind clipul video, tindem să-i dăm dreptate doamnei consilier Angelica Dinu, în ceea ce privește fântânile arteziene, având în vedere că proiectul are și asemenea decoruri. Iar asta nu e puțin lucru fiindcă domnia sa a scris, practic, dacă nu prima sa declarație publică, printre puținele pe care noi am avut ocazia să le citim/ascultăm.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu