Ce spunea Manda, despre Grindeanu, în 2017

”Grindeanu avea un plan de a fura guvernarea PSD, în alianţă cu Ponta”, spunea, în 2017, președintele PSD Dolj. Claudiu Manda. Între timp, în august 2020, Sorin Grindeanu s-a întors la politică, și este prim-vicepreședintele PSD, după ce a renunțat la postul de președinte al Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANCOM), pe care îl ocupa din 7 noiembrie 2017. Anterior, din ianuarie 2017 până în 29 iunie 2017, Grindeanu a fost prim-ministrul României, cabinetul său fiind demis prin moțiune de cenzură.

Iată ce declara Claudiu Manda, pe 17 iunie 2017, la Craiova:

"Este de neconceput ca domnul Grindeanu să se alieze cu domnul Victor Ponta şi să încerce să fure guvernarea. Nu ştiu dacă, eventual, şi partidul, în contextul în care la alegerile parlamentare noi vorbeam de PSD şi Victor Ponta vorbea de PRU. Până la urmă, noi suntem într-o situaţie în care Grindeanu nu mai face parte din echipa PSD şi dacă ne uităm şi tot observăm că avea un plan, nu mai făcea parte din echipa PSD dinainte de a se declanşa evaluarea şi procedura de demitere. Domnul Sorin Grindeanu a fost propus prim-ministru de preşedintele Liviu Dragnea şi votat în unanimitate de celebrul CEx pe care acum îl contestă. Votat, aplaudat, încurajat, sprijinit. Până la urmă, când am intrat în şedinţa de CEx nu am intrat cu gândul că vrem neapărat să-l dăm jos pe Sorin Grindeanu, ci cu gândul că aşteptăm evaluarea şi am văzut câte măsuri erau îndeplinite din câte erau", a declarat Claudiu Manda, potrivit news.ro. 

Conform aceleiași surse, Manda a mai afirmat că ”domnul Grindeanu nu mai era dinainte de evaluare un om care să tragă la căruţa PSD, să-l intereseze programul de guvernare, ci mai degrabă era într-o echipă în care îl interesa un alt pol de putere în afara PSD, în interiorul PSD, cu sprijinul USR, PNL, PMP, nu ştiu care partide de opoziţie, Tapalagă, servicii, Macovei, toate de partea celui bun, curat, frumos, drept, înalt şi cu ochii albaştri, Sorinel Copilul de Aur. Cred că este foarte clar planul pe care îl aveau, eu am fost unul dintre cei care am cerut să-l demitem pe Sorin Grindeanu”, declara Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj. 


Adauga comentariu