Ce surpriză le aduce părinților noua lege a asociațiilor de proprietari? Copiii sub trei ani nu mai sunt exceptați de la plata întreținerii. Costurile pe familie ar putea să crească chiar și cu zeci de lei în plus

Aleșii au votat o nouă lege după care se organizează și funcționează asociațiile de proprietari, lege în care nu mai există prevederi referitoare la scutirea înscrierii la întreținere pentru copiii sub trei ani. Astfel, dacă normele de aplicare a noii legi, 196/2018, nu vin să facă o mențiune clară despre scutirea plăților pentru membrii familiei care au sub trei ani, părinții vor fi obligați să achite mai mult la întreținerea lunară începând cu 28 septembrie, data intrării în vigoare a acesteia.

Până la sfârșitul lunii septembrie asociațiile vor funcționa în baza legii 230/2007, lege care a fost completată cu prevederi clare despre scutirea la plată a copiilor sub trei ani printr-o altă prevedere legislativă, legea numărul 67/2017. Doar că, în legea nouă, această prevedere nu mai există. Specialiștii susțin însă că mai există o șansă pentru părinți să nu fie nevoiți să plătească.

“Noi așteptăm să se publice normele și metodologia de aplicare a legii. Sperăm ca în acele norme să regăsim prevederi clare despre exceptările la plata întreținerii. Până acum se vota în adunarea generală dacă membrii familiei cu vârste mai mici de trei ani sunt sau nu exceptați de la plată. Dacă legea nu o să aducă mențiuni clare, după 28 septembrie, copiii vor fi luați în calcul la stabilirea întreținerii pe care o are de achitat fiecare familie.”, explică Ion Pătrulescu, reprezentantul Uniunii Asociațiilor de Proprietari din Craiova.

Părinții trebuie astfel să aștepte până ce aplicarea legii o să fie clară. Dacă exceptarea nu o să mai fie valabilă din toamnă, aceștia ar trebui să mai scoată din buzunar de la câțiva lei, până la câțiva zeci de lei în plus, în funcție de fiecare asociație în parte. Practic, copiii sub trei ani vor fi incluși la plată suplimentară pentru consumul de apă și de gaze naturale. 

 

 

 

 

 


Adauga comentariu