Cel mai nou bulevard al Craiovei prinde contur. Se lucrează intens pe strada Carpenului

 

Se lucrează de zor pe strada Carpenului din Craiova. Este unul dintre cele mai grandioase proiecte din întregul plan de investiții în infrastructură rutieră din acest an. În octombrie, noul bulevard ar trebui să fie gata, iar autoritățile susțin că lucrările sunt în grafic.

"Primii metri de conductă deja au fost introduși. Lucrările nu sunt atât de simple cum au părut la început, excavații, se scutură tot stratul vegetal. Se introduce un pământ de mai bună calitate, după care se sapă din nou șanțurile. Suntem în grafic. O să fie și câteva lucrări pe care le va face concomitent și Compania de Apă. Strada are o lungime de 1691 de metri, iar lungimea conductei este de 1820 de metri, ea ieșind în amonte cam 20 de metri în afara canalului și 180 de metri în aval pentru a putea fi cuplată la următoarele lucrări care se vor face" , a declarat Mihail Genoiu, primar Craiova.

Se pun la punct canalizarea menajeră și cea pluvială. Se utilizează tubulatură de capacitate mare, acoperită cu strat consistent de pământ. O zonă se spațiu verde o să delimiteze cele două sensuri de mers a câte două benzi fiecare. Zonă verde o sa fie amenajata și pe marginile viitorului bulevard.

Doar pentru această lucrare, investiția se ridică la 15.850.480 de lei (fără TVA). Planul grandios prevede însă continuarea bulevardului atât pana în zona Hanul Doctorului, cât și până în zona Lacul Tanchistilor, pentru a ajunge în Centura de Nord. Deocamdată, pentru tronsonul care va continua spre Hanul Doctorului se lucrează la studiul de fezabilitate.

Cea de-a treia etapă a realizării acestei centuri a orașului urmează să fie cuprinsă în investițiile din anii viitori.

Adauga comentariu