Ceremonia de 1 decembrie, de la ora 11.00, la Craiova

Ceremonia militar – religioasă dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României va începe la ora 11.00. în Piaţa A.I.Cuza din Craiova. Conform recomandărilor în vigoare, doar oficialii vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 pot participa la eveniment.

Începând cu ora 10:30 se va realiza dispozitivul pentru desfăşurarea ceremoniei. Începând cu ora 11.00 va avea loc prezentarea onorului și întâmpinarea oficialităţilor, fiind urmate, de la 11:05- și până la 11:10 de intonarea Imnului Naţional al României. Apoi, va avea loc oficierea serviciului religios. 

Timp de 10 minute, între 11.15 și 11.25, prefectul judeţului Dolj, primarul Municipiului Craiova și preşedintele Consiliului Judeţean Dolj vor susține alocuțiuni. Acestea vor fi urmate de depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului A.I.Cuza  din partea autorităților locale.

Parada militară, de la 11.40

De la 11:40 la 11:45 au loc defilarea și prezentarea onorului militar. Ulterior, partidele parlamentare și minoritățile naționale depun coroane de flori.

Cu ocazia desfășurării manifestărilor dedicate celebrării Zilei Naționale a României, în itervalul orar 06:00 - 13:00, se va închide circulația rutieră pe  următoarele străzi:

str. Popa Şapcă;
str. A.I. Cuza, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş;
strada Unirii, de la km.0 până la intersecţia cu str. A.I.Cuza ;

Accesul în zona restricţionată va fi permis pentru autovehiculele cu regim prioritar, pentru riveranii care nu au alt acces către proprietate, precum şi pentru vehiculele care transportă persoane cu dizabilități.

Foto: Remus Badea

Adauga comentariu