Ceremonie emoționantă în cinstea a 120 de militari români care au fost în misiune în Polonia. Detaşamentul de apărare antiaeriană s-a întors acasă

Astăzi a avut loc ceremonia de repatriere  a detașamentului de apărare antiaeriană , parte componentă a Grupului de luptă NATO. Cei 120 de military ai Batalionului 205 Apărare Antiaeriană din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est su fost primiți cu onoruri militare.

Prezente au fost și familiile militarilor, soții și copii ce au avut ochii în lacrimi pe tot parcursul ceremonialului. Chiar dacă misiunea nu a presupus o luptă cu adevărat, dorul de casă a fost cel mai mare inamic.

Detașamentul de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON, a fost dislocat în Polonia în perioada martie - septembrie 2018 ca parte a Grupului de luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.


 

Adauga comentariu