Ceremonie militar-religioasă simbolică, de 1 Decembrie, la Craiova, fără PARADĂ și fără PUBLIC

Dacă anii trecuți autoritățile organizau ceremonii fastuoase pentru 1 decembrie, în anul pandemic 2020 organizarea va fi una simplă, atât cât să marcheze Ziua Națională a României. Va fi doar un ceremonial militar și religios, pe strada A.I Cuza, de la ora 12.00, fără paradă militară și fără spectacol artistic. Și, cel mai important, fără ca publicul să aibă acces.

Anul trecut, sute de militari și echipamente, asigurate de Ministerul Apărării Naționale, Jandarmeria Română, ISU, Administrația Națională a Penitenciarelor și Poliția Locală Craiova au defilat în fața craiovenilor adunați în fața Primăriei Craiova pentru a urmări ceremonia. Peste 500 de militari de la unitățile specifice și peste 60 de vehicule de la Ministerul Apărării Naționale și celelalte instituții din sistemul national de siguranță au putut fi admirate la Craiova. Mai mult, pentru prima oară, o grupare canină de la Centrul Național de Educare Canină, specializată în misiuni de căutare-salvare a putut fi văzută în 2019.

Programul de anul acesta prevede:

Ora 11:00 -11:55 Realizarea dispozitivului pentru desfăşurarea ceremoniei
Ora 12:00-12:02 Întâmpinarea oficialităţilor,  prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă şi ocuparea locului în formație. 
Ora 12:02- 12.05 Intonarea Imnului Naţional al României
Ora 12:05-12:10 Oficierea serviciului religios 
Ora 12:10-12:25 ALOCUŢIUNI:
Prefectul Judeţului Dolj 
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj 
Primarul Municipiului Craiova 
Ora 12:25-12:35 Depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului A.I.Cuza
Ora 12:35 - Încheierea activității.

Autoritățile precizează că Ceremonialul se va desfășura cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 967/12 noiembrie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Hotărârea Guvernului României prevede la art. 1, alin. 20, care prevede că se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu participarea a cel mult 100 de persoane în municipiile reședință de județ, fără participarea publicului și cu respectarea măsurile de protecție.

În intervalul orar 10.30-14.00, se va închide circulaţia rutieră pentru desfăşurarea ceremoniei pe Str. A.I. Cuza, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu Str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş; Str. Unirii, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Mihai Viteazul şi intersecţia cu str. A.I. Cuza; str. Popa Şapcă;

Foto: arhivă
         

Adauga comentariu