Cetăţenii în case, hoţii şi mincinoşii la guvernare!

Am onoarea să vă salut din studioul improvizat acasă. În vremuri de coronacriză, ne adaptăm să putem să vorbim. Că, dacă noi tăcem, toată lumea are să tacă.

Pe de o parte este clasa politică care ne-a băgat în această budă prin politizarea a tot ceea ce s-a putut politiza. De cealaltă sunt asistaţii (pomanagii) partidelor politice, “civicii” în civil şi toată şleahta celor care au trăit după principiile lui “da’, las’, că merge şi aşa” şi “a furat, maică, dar a şi dat”.

Azi decontăm 30 de ani de minciuni, servilism, pupincurism şi cioplire de chipuri pe instituţii, nu întărirea şi prezervarea acestora – de parcă nu ar fi pline cimitirele de oameni de neînlocuit!

Decontăm cumetriile care au înlocuit meritocraţia.

Dar întotdeauna se vor găsi gudurăii necesari care să aplaude “meritele” nemeritate ale directorilor de spitale politruci, în numele unor interese de grup deși politrucii habar nu au cum să conducă un spital, o Direcţie sanitară, o Casă de Asigurări, un serviciu medical, un minister, să fie şi manageri. Dar au fost puşi acolo tocmai pentru că erau incompetenţi, dar specialişti în spoliere şi jaf – în aduşi bani pentru partide, pentru găştile de interese. Au jefuit sistemul de sănătate pur și simplu și toată lumea a închis ochii să nu se trezească cu ei plini de la flegmele gudurăilor. Partidele politice şi-au creat o întreagă armată de gudurăi, lipitori de afişe, care stau înşiraţi la pomana celor de la conducere – şi pentru această pomană au dat din coadă zicând că e frumos şi bine şi au schelălăit agresiv la la toţi cei care le-au criticat iubiţii conducători.

“Coronacriza” este hârtia de turnesol necesară să releve incompetenţa şi ticăloşenia tuturor: politicieni şi complicii lor activi (prin vot) şi pasivi (nu mă bag, nu e treaba mea).

Despre această epidemie se știa încă de acum trei luni. În loc de pierdut vremea cu satisfacerea ambiţiilor personale ale lui Iohannis şi Orban (Guvernul meu, anticipate şamd), trebuia să depună eforturi pentru a se aproviziona cu materiale de protecție “armata medicală” care urma să fie pusă în prima linie. Ceea ce nu s-a făcut. Acum politicienii şi sclavii acestora încearcă să justifice răul făcut comparându-l cu răul făcut în alte țări care “nu au luat atât de rapid măsuri radicale ca şi noi” – iar ne comparăm cu alţii doar atunci când facem rău! Între timp, cu neruşinare, personalul medical este sacrificat cu bună-știință, dar li se pune eticheta de “eroi”, asta după ce ani de zile am fost învăţaţi să-i etichetăm drept “şpăgari”. Şpăgari erau politrucii numiţi de partide pentru incompetenţa lor în domeniul medical dar competenţa absolută în spoliere şi jaf. Şi nu eticheta de “eroi” are să-i apere de coronavirus pe medici, asistente şi asistenţi, ci echipamentul de protecţie. Care apare acum după ce spitale întregi au fost puse la pământ din hoţie şi incompetenţă.

Apoi, suntem mult sub nivelul țărilor europene în materie de testat de la personalul medical la bolnavii care vin la camerele de triaj. Nu este un defect de procedură, ci un defect de organizare, de concepție, de viziune. În loc de cei trei ciocli în veste din piele care ne vorbesc zilnic despre amenzi şi restricţii, în loc de Ludovic Orban cu faţa aceea de Duffy Duck mimând îngrijorarea şi preocuparea faţă de decesul economic al românbilor, m-aş fi simţit mai confortabil să le văd pe somitățile noastre în materie de epidemiologie, care să ne spună şi altceva decât bull-shitt-uri. Să pot înţelege când ies din marasm – că în politicienii şi politrucii care-mi vorbesc de 30 de ani despre luminiţa de la capătul tunelului, m-am săturat. Vreau să îmi vorbească oameni care știu ce trebuie făcut, fie că e vorba despre sănătatea oamenilor, fie de cea a economiei, nu miliţieni care citesc poticnit de pe o foaie de hârtie.

Tocmai ce am aflat că vom mai sta în case încă o lună. După ce ne-au izolat de civilizaţie atâţia ani, furând tot ce se putea fura din investiţii, acum ne izolează şi de noi înşine, până fac cumva să ascundă toate mizeriile pe care le-au făcut sub pulpana pandemiei cu COVID-19.

Cred că nimic nu poate explica mai bine situaţia actuală decât această parfrază după poemul “Întoarcerea fiului risipitor” din volumul “Alcool” al poetului clujean Ion Mureşan. Genialitatea lui Muri e dată şi de faptul că numai muţi cu tasta nişte cuvinte în poemele lui şi descrierea Apocalipsei de orice fel este acolo, în toată splendoarea ei!

“Cu toţii s-au izolat.

Şi nici o altă metodă nouă de distanţare socială nu a apărut sub Soare în timpul vieţii mele.

Nisipul pustiurilor s-a despărţit bob cu bob şi s-a izolat.

Argintul s-a pilit până la praf, s-a separat şi pus în carantină, fir cu fir.

Praf de aur s-a separat şi pus în carantină, carat cu carat.

S-au izolat pietrele faţă de ele şi încă

din timp în timp apărea din cărţi cineva care vedea ceva de izolat, de pus în carantină

în piatră seacă,

vedea şi izola.

Apoi şi cărţile s-au băgat în carantină.

Viermii negri şi păsările albe s-au pus în izolare.

Peştii albaştri şi caii roşii s-au separat şi izolat pe peretare.

S-au izolat şi trecut în carantină aerul de sub unghii şi măduva din oase şi sângele.

Pielea, celulă cu celulă şi părul, fir cu fir, s-au distanţat social în izolare.

S-au pus în carantină geografia şi pictura şi sculptura şi poezia; s-au testat de posibilă infectare

şi s-au carantinat.

Şi lemnul şi fierul şi rugina s-au despărţit şi izolat.

Acoperişuri şi fundaţii

şi casele călăilor şi casele regale

Şi comuna primitivă şi comunismul şi capitalismul nostru cel de toate zilele

şi Religiile şi sperma s-au pus la izolare şi s-au carantinat.

Dumnezeule, totul a fost izolat!

Şi tot mai trece noaptea pe drum un om cu o izoletă mică pe umăr.”

Până să apară COVID-19, era meritul Direcţiei Naţionale Anticorupţie să umble şi să umple spitalele. Toţi, funcţionari publici, politicieni, erau vioi când furau. Cum îi prindeau, cum se-mbolnăveau brusc. Trebuia să vină DNA cu SMURD-ul să-i descarcereze din banul public. Mureau cu mâna încleştată pe şpagă.

Acum, cu noi în casă şi cu liber la achiziţii directe nici frica de COVID-19 nu-i împiedică să pună mâna pe bani.

Eu, să fiu procuror, aş scrie pe banii de flagrant nu MITĂ, ci INFECTAŢI CU COVID-19. Măcar să se bucure de două ori.

Şi, gata!

Adauga comentariu