Cheltuielile cu spitalele din subordinea Primăriei Craiova au crescut cu 15 milioane de lei în pandemie. Municipalitatea așteaptă 45 de milioane de lei de la Guvern

Primăria Craiova a cheltuit mai mult cu 15 milioane de lei cu spitalele din subordine, anul acesta, față de cel anterior, din cauza pandemiei, susține edilul în funcție, Mihail Genoiu. Costurile s-au mărit substanțial pentru că administrația locală a cumpărat aparatură PCR pentru detectarea infecțiilor cu Sars-Cov-19, dar și alte materiale necesare în unitățile spitalicești. Municipalitatea așteaptă banii promiși de Guvern, dar de la centru banii nu par să vină prea curând.  

În plus, mai spune primarul Craiovei, presiune pe bugetul local a fost și cu cheltuielile privind măsurile igienico-sanitare din școli.

Eforturile administrațiilor locale au fost foarte, foarte mari. Toate costurile pandemiei su fost suportate: aparatele PCR, materiale igienico-sanitare, tot ce înseamnă și prevenirea în școli, în condițiile în care au spus că Guvernul le va suporta”, a spus Mihail Genoiu. 

Guvernul României are o datorie la cetățenii Craiovei de peste 45 de milioane de lei, bani care au fost cheltuiți cu pandemia. Sunt invetițiile care s-au făcut în sănătate, în infrastructura școlară și despre care ni s-au spus că vor fi suportate de la bugetul de stat. Iată că închidem acest an și banii respectivi promiși nu au luat drumul Craiovei. Eu am avut întâlniri la București și le-am reamintit că au o datorie față de craioveni, pe care trebuie să o onoreze. Vom vedea cum”, a precizat Lia Olguța Vasilescu, primarul ales al Craiovei.  ”Prioritatea noastră va fi în continuare sănătatea, dar ne trebuiesc bani și pentru investiții, pentru că nu se știe cât o să dureze această pandemie”, susține Vasilescu.

Genoiu spune că în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase se construiește o stație de înmagazinare a oxigenului la Spitalul Victor Babeș, ”pentru că sunt situații în care oxigenul din cele două stații, plus oxigenul din tuburi este insufiicient, se consumă până la 68-70 litri de oxigen pe oră de către un bolnav”. 

Primăria Craiova are în subordine Spitalul ”Filantropia”, Spitalul de Neuropsihiatrie și pe cel de Boli Infecțioase. 

Adauga comentariu